Program och aktiviteter

Museiintendent Christina Shearer föreläser om Rydals textila historia vid en maskinvisning.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 2 maj 2017

Det är alltid saker på gång på Rydals museum, välkommen att ta del av aktiviteter, invigningar och vernissager!

Förläggargårdsturen – en kulturhistorisk cykeltur
Förläggargårdsturen är en ny cykelled i den vackra textilbygden i Sjuhärad, en del av Västsverige. Under cykelturen korsar du de tre åarna Viskan, Surtan och Häggån på vackra stenvalvsbroar. Du besöker Rydals museum och får en guidad tur i maskinparken och basutställningen. Övernatta gör du på de två anrika pensionaten Lydde gård och Kvarnen i Hyssna. Lydde gård är en renoverad förläggargård som är klimatsmart och Kvarnen i Hyssna är en K-märkt kvarn vid ett vattenfall där anläggningen är Svan & KRAV-märkt. Två natursköna och rogivande platser.
På cykelturen upplever du det böljande landskapet, fantastiska naturscenerier, textilbygdens egen och mycket unika förläggargårdarkitektur samt en rik historia från forntid till idag, fylld med sägner, berättelser och minnen.
Välkommen att boka - klicka här! 

Ta i hand – kreativa träffar 4 april, 2 maj och 13 juni kl. 15-17

Välkommen till Ta i hands kreativa träff i Ateljén på Rydals museum. Vi skapar, handarbetar och slöjdar tillsammans. Ta med eget handarbete eller bli inspirerad av material och verktyg som finns på plats. Vi lär av varandra, fikar och har trevligt. Allt är gratis! Välkommen!

Rydals museum är platsen för tre av Ta i hand projektets träffar. Läs mer om projektet här: www.taihand.com. Frågor? Kontakta Tina Collins, 0320 218305, tina.collins@mark.se. Åka buss till Rydal? Från Kinna går buss 305. Gå av på hållplatsen Spinnaren Rydal.

 

Maskinvisning

Drop-in och gratis
Torsdag 11 maj kl. 12-18
Söndag 21 maj kl. 12-16
Torsdag 25 maj kl. 12-16
Lördag 3 juni kl. 12-16
 

Invigning lördag 3 juni kl. 13.00
JOHTOLANKA – Ledtråd

Textilkonst
Narrative Thread – the 10th TEXO triennale of textile art
Textilkonst som överraskar i både format och textila uttryck. Produktion: TEXO, Finlands nätverk för textilkonstnärer

Anne L. Ludvigsson, vice ordförande Ludvig Svensson, Juha Laurikainen, ordförande i TEXO, Finlands nätverk för textilkonstnärer och Lo Göthberg Larsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden, Marks kommun inviger

Utställningen är en del av den internationella textil konst festivalen och konferensen Crossover i Borås 12-19 september.

 

Bild av Paulina Bohlin

Invigning lördag 10 juni kl. 13.00

Borta bra men hemma mest!

Paulina Bohlin, foto
Hasse Persson, Hyssna inviger

 

Slöjdklubben Sländan

Om du vill lära dig att göra nya grejer av gamla saker, och tycker om att arbeta med händerna – då är Slöjdklubben Sländan något för dig!
Slöjdklubben träffas åtta gånger per termin och slöjdar tillsammans. Vi använder oss av olika material och provar olika tekniker, för det mesta på tema återbruk.
Kursen kostar 350 kr/person och nästa kursomgång startar hösten 2017. Du är mellan 8-13 år. Frågor eller funderingar? Vill du göra en intresseanmälan? Hör av dig till Tina Collins på Rydals Museum: tina.collins @mark.se, 0320-218305. Slöjdklubben Sländan är ett samarbete mellan Rydals museum och Slöjd i Väst.

Publicerad av: Marks kommun