Program och aktiviteter

Museiintendent Christina Shearer föreläser om Rydals textila historia vid en maskinvisning.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 5 juli 2017

Det är alltid saker på gång på Rydals museum, välkommen att ta del av aktiviteter, invigningar och vernissager!

Sommarvisningar

Gratis och ingen anmälan
4 juli – 18 augusti tisdag – fredag klockan 13.30: Spår av livet i Rydal
klockan 15.00: Ett garn blir till

Maskinvisning 

Torsdag 6 juli kl. 12-19
Tisdag 11 juli kl. 12-17
Tisdag 25 juli kl. 12-17
Söndag 30 juli kl. 12-16
Torsdag 3 augusti kl. 12-19
Tisdag 8 augusti kl. 12-17
Lördag 12 augusti kl. 12-16
Torsdag 17 augusti kl. 12.19
Lördag 26 augusti kl. 12-16

Förläggargårdsturen – en kulturhistorisk cykeltur
Förläggargårdsturen är en ny cykelled i den vackra textilbygden i Sjuhärad, en del av Västsverige. Under cykelturen korsar du de tre åarna Viskan, Surtan och Häggån på vackra stenvalvsbroar. Du besöker Rydals museum och får en guidad tur i maskinparken och basutställningen. Övernatta gör du på de två anrika pensionaten Lydde gård och Kvarnen i Hyssna. Lydde gård är en renoverad förläggargård som är klimatsmart och Kvarnen i Hyssna är en K-märkt kvarn vid ett vattenfall där anläggningen är Svan & KRAV-märkt. Två natursköna och rogivande platser.
På cykelturen upplever du det böljande landskapet, fantastiska naturscenerier, textilbygdens egen och mycket unika förläggargårdarkitektur samt en rik historia från forntid till idag, fylld med sägner, berättelser och minnen.
Välkommen att boka - klicka här!  

Slöjdklubben Sländan

Om du vill lära dig att göra nya grejer av gamla saker, och tycker om att arbeta med händerna – då är Slöjdklubben Sländan något för dig!
Slöjdklubben träffas åtta gånger per termin och slöjdar tillsammans. Vi använder oss av olika material och provar olika tekniker, för det mesta på tema återbruk.
Kursen kostar 350 kr/person och nästa kursomgång startar hösten 2017. Du är mellan 8-13 år. Frågor eller funderingar? Vill du göra en intresseanmälan? Hör av dig till Tina Collins på Rydals Museum: tina.collins @mark.se, 0320-218305. Slöjdklubben Sländan är ett samarbete mellan Rydals museum och Slöjd i Väst.

Publicerad av: Marks kommun