Program och aktiviteter

Museiintendent Christina Shearer föreläser om Rydals textila historia vid en maskinvisning.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 15 september 2017

Det är alltid saker på gång på Rydals museum, välkommen att ta del av aktiviteter, invigningar och vernissager!

Crossover

Rydals museum medverkar i Crossover, internationell textil konst festival och ETN konferens. Festivalen pågår 14 september – 19 september och flera konstarenor visar under denna tid textil konst i världsklass. På Rydals museum visas Johtolanka – Ledtråd, Inside – Gunilla Pantzar och Pop-up exhibition Xxxxover av Nordic Textil Art.

Mer information om festivalen och programmet finns här.

Maskinvisning 

Tisdag 19 september kl. 12.00-17.00
Söndag 24 september kl. 12.00-16.00
Torsdag 28 september kl. 12.00-19.00

Förläggargårdsturen – en kulturhistorisk cykeltur
Förläggargårdsturen är en ny cykelled i den vackra textilbygden i Sjuhärad, en del av Västsverige. Under cykelturen korsar du de tre åarna Viskan, Surtan och Häggån på vackra stenvalvsbroar. Du besöker Rydals museum och får en guidad tur i maskinparken och basutställningen. Övernatta gör du på de två anrika pensionaten Lydde gård och Kvarnen i Hyssna. Lydde gård är en renoverad förläggargård som är klimatsmart och Kvarnen i Hyssna är en K-märkt kvarn vid ett vattenfall där anläggningen är Svan & KRAV-märkt. Två natursköna och rogivande platser.
På cykelturen upplever du det böljande landskapet, fantastiska naturscenerier, textilbygdens egen och mycket unika förläggargårdarkitektur samt en rik historia från forntid till idag, fylld med sägner, berättelser och minnen.
Välkommen att boka - klicka här!  

Slöjdklubben Sländan

Om du vill lära dig att göra nya grejer av gamla saker, och tycker om att arbeta med händerna – då är Slöjdklubben Sländan något för dig!
Slöjdklubben träffas åtta gånger per termin och slöjdar tillsammans. Vi använder oss av olika material och provar olika tekniker, för det mesta på tema återbruk.
Kursen kostar 350 kr/person och är för dig som är mellan 8-13 år. Vi startar torsdag 12 oktober och håller på till och med 7 december, med uppehåll under höstlovet vecka 44.

Frågor eller funderingar? Vill du göra en intresse-anmälan? Hör av dig till Tina Collins på Rydals Museum: tina.collins@mark.se, 0320-218305. Slöjdklubben Sländan är ett samarbete mellan Rydals museum och Slöjd i Väst.

Publicerad av: Marks kommun