Problem med telefoni

Senast uppdaterad Kl. 10:46, 2019-06-19

På grund av en driftstörning hos Tele2 kan du just nu uppleva problem att koppla upp röstsamtal.

Skolprogram

Senast uppdaterad den 16 januari 2019

Rydals museum erbjuder skolprogram för alla åldrar, från förskola till och med gymnasienivå och vuxenutbildningar. Verksamheten anpassas efter ålder och behov.

Vi erbjuder bland annat traditionella visningar, visningar med värderingsövningar och andra samtalsmetoder samt visningar baserade på kreativt lärande. Allt utifrån önskemål från skolan. Vi har också museilådor för utlåning. Under Dokument på denna sida hittar du aktuella utbud eller specialutbud.

Tema

Den permanenta utställningen Spunnet vävt och vunnet i möjligheternas Mark inbjuder till interaktivitet, kreativitet och diskussion. Vi fokuserar på tema som Människa och Maskin och Trådar till historien.

Dessutom använder vi oss av Rydal som levande lärobok och erbjuder även skapande verkstadsaktivitet i våra utställningar. Museets utbud passar in i skolämne som historia, samhällskunskap och religion (SO-ämne), svenska, teknik, bild, musik, drama och slöjd. Flera ämnen kan beröras och vara aktuella under ett och samma besök. Målsättningen är att varje elev i Marks kommun ska kunna besöka museet tre eller flera gånger under sin grundskoletid. Museet arbetar även aktivt med att besöka skolorna, allt efter önskemål och behov.

Gratis inträde och fria resor för skolor

Visningar är gratis för Marks kommuns skolor (grundskola, gymnasium och Komvux). För Marks kommuns skolor finns även medel avsatta speciellt för resor till Rydals museum. För övriga finns möjlighet att söka ekonomisk subventionering genom Region Västra Götaland. Läs mer om det praktiska inför ert museibesök under Dokument här nedan.

Förberedande material

Det går utmärkt att beställa förberedande material i form av texter från den permanenta utställningen eller från den historiska promenaden. En del material för efterbearbetning i form av arbetsuppgifter finns också att tillgå. Kontakta oss så skickar vi det.

Ställ ut på museet

Om din skola eller klass har ett projekt eller arbete som ni vill visa för en större målgrupp är det möjligt att ställa ut i museets utställningsrum C/O Rydals museum. Det är till för skolklasser, föreningar och privatpersoner från Mark. 

Passa på att boka ett besök redan nu. Fyll i din intresseförfrågan här nedan. Din förfrågan är inte bindande. Vi återkopplar så fort vi kan.

Priser för guidade visningar

Priser för grupper och visningar hittar du under rubriken Priser i vänstermenyn. 

Skolbokning Rydals museum

Publicerad av: Marks kommun