ingen Å Är en Ö processateljé

Senast uppdaterad den 19 maj 2022

17 mars - 20 maj

ingen Å Är en Ö

Under våren kan museets besökare följa arbetet och processen av  utställningen ingen Å Är en Ö. Den är en del av projektet Skimmer och härvor i Viskans vatten och marker. Besökarna bjuds in att ta del av utvecklingen av konstnärernas arbete. 

Besökare kan följa processen

Den 17 mars 2022 börjar utställningshallen Rensen på Rydals museum att omvandlas till en projektateljé inför den kommande utställningen ingen Å Är en Ö. Processen, när utställningen byggs upp kommer att kunna följas på plats av besökare till museet.

Dialog med Viskan

Utställningen är en del av det långsiktiga projektet Skimmer och härvor i Viskans vatten och marker, initierat och lett av Theo Ågren och Thomas Laurien.

Centralt i projektet är undersökningar kring hur konstnärligt arbete kan medverka till förändrade och hållbara relationer mellan människor och fler-än-människor. Tillsammans har designers, historiker, poeter, aktivister, dansare, konstnärer, författare, sötvattensbiologer, sportfiskare samt barn och ungdomsgrupper i Marks kommun prövat om Viskan kan behandlas som ett subjekt. De har startat en dialog med vattendraget och undersökt människans förhållande, beroende och samspel med sin omgivning.

Den färdiga utställningen

Resultatet kommer att växa fram under vårens byggande av utställningen. Den invigs helgen 21-22 maj 2022 och pågår fram till den 9 oktober 2022.

Välkommen att ta del av hur ingen Å Är en Ö tar plats i Rensen på Rydals museum under hela våren.

Medverkande

De som medverkar i utställningen är Caroline Mårtensson, Eva Hild, Isak Eldh, Jesper Norda, Karolina EYWA Carlsson, Kennet Öhlund, Lina Ekdahl, Marks Konstgrafiska Verkstad/skaparverkstaden, Dômen Konstskola/konstkollo, MASU (Mattias Gunnarsson & Susanne Westerberg), Mathilda Dahlquist, Theo Ågren, Thomas Laurien, Tove Möller, Ulrika Jansson, Funkisgruppen i Kreativa spår på Kulturskolan i Mark, Rydals museums ”skapande skola”-aktivitet samt ett flertal skribenter och illustratörer ur den kommande publikationen ”Ingen Å Är en Ö”.

Läs här för mer information om utställningen och projektet.

Projektet sker i samverkan med Marks kommun och finansieras genom projektmedel från Boråsregionen.

 

Publicerad av: Marks kommun