Sandra Magnusson - URMYLLA

Senast uppdaterad den 11 oktober 2021

24 oktober - 30 januari

I molnen. Foto: Sandra Magnusson

 

Sandra Magnussons utställning är en hyllning till skogen. Skogen som kraft, inspiration och glädje. Med sina kunskaper i biologi och sin skicklighet att skapa med garn och tråd förmedlar hon denna känsla genom sin konst.

 

Utställningen handlar om växande, att utvecklas eller att växa fast. Den är en påminnelse om lyckan av att få vistas i en skog, andas barrträdsluft och vila i mossan. Utställningen är också en hyllning till urmodern och alla förmödrar och den omhändertagande, omslutande kraften som läker allt genom sin kärlek. Sandras förhoppning är att all form av skogsrelaterad kärlek som hennes konst kan inspirera till blir en vinst för livet, människan, naturen och samhället.

Sandra känner en enorm vördnad och tacksamhet för skogen, all slags skog, magin och livet som lever där. Hon vill med utställningen förmedla att vi ska  "Älska skogen, ta hand om och vårda den, var i den, hämta kraft ifrån den, lyssna på tystnaden." 

Sandra Magnusson är 44 år och bor i Uddebo. De senaste tio åren har hennes stora intresse varit biologi och att med hjälp av garn och tråd förmedla ”en fascination av den skönhet som våra kroppar bär, vårt inre universum, växter och allt levande. ” Hon arbetar främst med skulpturer och bilder i textil; virkat, broderat eller tovat, men jobbar med de flesta material som för henne känns bra och intressanta.

Publicerad av: Marks kommun