Vi som arbetar med våra kroppar

Senast uppdaterad den 25 november 2021

5 december 2021 - 27 februari 2022
Om villkor. Om klass. Om värdighet.

Visste du att två miljoner av Sveriges dryga tio miljoner invånare har ett kroppsarbete? Det faktum att Sverige skulle stanna om de inte gick till jobbet, är skrämmande.

Sällan uppmärksammas dock deras viktiga roll. Det har initiativtagare, författare och utställningsproducent Annica Carlsson Bergdahl och fotograf Elisabeth Ohlson velat ändra på.

I utställningen Vi som arbetar med våra kroppar presenteras de intervjuer, fotografier och filmer som de tagit fram under sina resor i Sverige då de träffat 33 personer, som alla arbetar med sina kroppar. I utställningen får dessa personers röster ta plats. Det handlar om villkor, om klass och om värdighet.

Vi är Mark – Mark 50 år

Personer som ”arbetar med sina kroppar” finns också i Marks kommun. En del av dessa presenteras i anslutning till ovannämnda utställning via det material som projektet Vi är Mark – Mark 50 år har tagit fram för att fira Marks kommuns jubileum. 

Vi som arbetar med våra kroppar är ett dokumentärt konstprojekt av Annica Carlsson Bergdahl och fotograf Elisabeth Ohlson i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och ABF med stöd av LO, Arbetarrörelsens kulturfond och Västra Götalandsregionen.

Publicerad av: Marks kommun