Utställningar

Senast uppdaterad den 16 april 2018

Här hittar du utställningar som är aktuella just nu. I vänstermenyn kan du också läsa mer om våra permanenta och kommande utställningar.

Emil Öhlund, måleri

You can’t exist sanely under conditions of absolute reality

24 februari–6 maj

Emil Öhlund hämtar inspiration från barndomens serier, leksaker och TV-spel. Med de starka färgerna och det lekfulla uttrycket vill han väcka känslor hos betraktaren. Med starka och lekfulla färger vill Emil Öhlund få betraktaren att reagera och vakna upp. Han önskar att betraktaren ska leva sig in i hans fantasivärld, få kraft få denna värld som har andra dimensioner och som är så mycket enklare än vår egen verklighet. Emils målade verk är en mix av minnen och intryck från barndomens serier, leksaker och TV-spel.

Emil Öhlund är född i Valdemarsvik och verksam i Örebro. Han studerade på Örebro Konstskola 2009-2012 och har på senare år medverkat i ett antal utställningar i Japan. Ytterligare några är inbokade under 2018. I Sverige är har han varit verksam i trakten kring Örebro och i Stockholm. Han målar vanligtvis med akrylfärg på MDF, men har även skapat muralmålningar .

Läs mer om Emil Öhlund: www.emilohlund.com

 

EX-UT
Elever från Estetiska programmets Foto- och medieinriktning vid Marks gymnasieskola.

26 april–27 maj

Under tre års tid har sju elever från Estetiska programmets Foto- och medieinriktning vid Marks gymnasieskola utforskat det fotografiska mediet som nu mynnar ut i denna samlingsutställning.
De har valt att döpa utställningen till Human eftersom alla har valt att arbeta med  bilden av människan på flera olika sätt.
Fotograferna använder sig av olika tekniker och ingångar i sina verk och porträtten har många olika bottnar. Porträtt, självbild, saga och mixtrande med analoga tekniker är något av det de visar.
Varje fotograf har även skapat en bok och en film som ingår i verket.
Fotografer som ställer ut är: Alvida Bengtsson, Oskar Björsell, Linnéa Krans, Mennie Markusson, Victoria Mikkola, Ebba Olsson och Lisa Wallgren.

Publicerad av: Marks kommun