Wadenius och Tingsek till Sommarfredagar i Mark

Foto: Georg "Jojje" Wadenius och Tingsek till Sommarfredag i Kinna 30 juni.

Senast uppdaterad den 24 maj 2017

Premiären av årets Sommarfredagar i Mark bjuder på såväl kända namn som musikalisk bredd för alla åldrar. Georg ”Jojje” Wadenius och Tingsek är huvudartisterna på scenen i Kinna den 30 juni.

 

- I år har vi en stor bredd känns det som och det är det vi strävar efter att bjuda Markbor och alla andra i publiken på, säger Jesper Truelsen, projektledare för Sommarfredagar i Mark.

Georg ”Jojje” Wadenius är den mest namnkunnige av akterna och en av landets mest framgångsrika musiker med en lång internationell karriär bakom sig.

I Sverige är han mest känd för sina barnvisor, inte minst musiken till ”Kalles Klätterträd”, och det är det han bjuder på i Kinna.

Lång karriär i USA

Georg Wadenius karriär i USA startade på 1970-talet, som medlem i Blood, Sweat and Tears. Han fortsatte som efterfrågad gitarrist och studiomusiker och har spelat med soulikoner som Diana Ross, Aretha Franklin, och Luther Vandross bland annat, samt gjort uppmärksammade inhopp i Backstreet Boys och Kent.

- Helt fantastiskt att vi kan ha honom här. Även om hans program mest är riktat till barn så passar det de flesta åldrar eftersom så många känner igen hans låtar, säger Jesper Truelsen.

Soulartisten Tingsek

Wadenius inleder fredagskvällen. Senare står svenske soulmusikern och producenten Tingsek på scenen. Den 29-årige skåningen albumdebuterade 2005, släppte sin senaste platta Amygdala i höstas och har samarbetat med en rad av svenska toppartister genom åren, samt turnerat i USA.

- Det blir skön sommarmusik, kanske litet mer åt konserthållet, berättar Jesper Truelsen.

Mer för barn

För de yngre bjuds förutom Wadenius även sång och dans av Saga Ludvigsson och Mini Crew. Sommarfredagar bjuder som vanligt på lokala artister. Klar för första Sommarfredagen är uppmärksammade Mattias Melo och listan kommer att fyllas på.

Programmen för övriga Sommarfredagar i Mark presenteras längre fram.

- Det blir en blandning med både hög igenkänningsfaktor plus nyheter för publiken, och det är ett led i att försöka skapa intresse och brett musikutbud hela sommaren i Mark, säger Jesper Truelsen.

Fakta Sommarfredagar i Mark 2017

30 JUNI - Först ut är det Kinna - klicka här eller på länken nedan för mer information!

7 JULI -  Hjortnäs festplats i Torestorp - Klicka här eller på länken nedan för mer information!

28 JULI - Är det Skenes tur - Klicka här eller på länken nedan för mer information!

4 AUGUSTI - Final i Kinna - Klicka här eller på länken nedan för mer information!

- Artister på scen mellan kl.17.00 och 23.00 - Eftermiddagsaktiviteter

- Mera information om programmet kommer löpande

- Projektledare Jesper Truelsson, kultur- och fritidsförvaltningen jesper.truelsen@mark.se

- Arrangemangssamordnare Tommy Söderhagen, kultur- och fritidsförvaltningen tommy.soderhagen@mark.se

- Enhetschef Gunvor Alexandersson, kultur- och fritidsförvaltningen gunvor.alexandersson@mark.se

Publicerad av: Marks kommun