Sommarfredagar 7 juli på Hjortnäs, Torestorp

Senast uppdaterad den 9 maj 2017

Det bjuds skön sommarstämning med dans när Sommarfredagar i Mark fortsätter till Torestorp. 7 juli på Hjortnäs festplats står bland andra Wizex och Moderna Tider på scenen.

Natursköna Hjortnäs festplats är välkänt nöjesställe där såväl internationella som svenska storheter uppträtt genom åren. 7 juli är det dags igen för härlig sommarfest.

- Om första Sommarfredagen är mer åt soulhållet blir denna andra litet av en dos svenska hjärtan, med känd musik som går hem i de flesta åldersgrupper, säger Jesper Truelsen, projektledare.

Kända namn

Wizex är en av landets mest anrika och framgångsrika dansband med 2,5 miljoner sålda skivor, 16 guld- och diamantskivor. Orkesterna har haft en rad kända ansikten vid mikrofonen genom åren - Kikki Danielsson, Monika Silverstrand, Lena Pålsson, Danne Stråhed, Charlotte Nilsson (Perrelli), Paula Pennsäter, Jessica Sjöholm.

Dagens uppsättning frontas av nu Anna Sköld och Thomas Lindberg som för bandets sound med rötterna från 60-talet vidare.

Sommartider hej hej

Lika svenskt låter det om andra huvudakten, Moderna Tider. Göteborgarna är ett av landets mest anlitade party/showband. Efter tolv års turnerande med Gyllene Tiders folkkära hits så vet de hur man underhåller en publik och höjer stämningen på en fest.

- Vi älskar att roa och underhålla glada människor i alla åldrar vare sig det är på en festival, nattklubb eller företagsfest, säger bandmedlemmarna själva.

Starka kort från Torestorp

Torestorp bjuder på starka kort i Travellers samt Hillevi.

Travellers vann svensktoppen nästa 2015 och har varit igång sedan 2014. Spelar en blandning av countrypop och folkmusik. Flera av bandets medlemmar är bördiga från Torestorp.

Hillevi har existerat längre, gjort bejublade spelningar och kommer till Hjortnäs i ny uppsättning och nytt material.
- Det ska va svettigt, det ska va glädje och det ska vara dans. Och ös och hjärta utlovas alltid, hälsar Hillevi själva.

Mer för alla åldrar

Hela programmet är i skrivande stund inte spikat. Klart är dock att det bjuds en rad olika aktiviteter för såväl gammal som ung. bland annat blir det ponnyridning, fiskedamm, chokladhjul och givetvis fikamöjligheter i den vackra miljön vid Tolkens strandkant.

Fakta Sommarfredagar i Mark 2017

30 JUNI - Först ut är det Kinna

7 JULI -  Hjortnäs festplats i Torestorp

28 JULI - Är det Skenes tur

4 AUGUSTI - Final i Kinna

- Artister på scen mellan kl.17.00 och 23.00 plus eftermiddagsaktiviteter

- Mera information om programmet kommer löpande.

Kontakt:

- Projektledare Jesper Truelsson, kultur- och fritidsförvaltningen jesper.truelsen@mark.se

- Arrangemangssamordnare Tommy Söderhagen, kultur- och fritidsförvaltningen tommy.soderhagen@mark.se

- Enhetschef Gunvor Alexandersson, kultur- och fritidsförvaltningen gunvor.alexandersson@mark.se

 

Publicerad av: Marks kommun