E-betalning i Mark

Senast uppdaterad den 31 oktober 2018

Elektroniska fakturor ger ett effektivare betalningsflöde, enklare och miljövänligare administration och lägre portokostnader.

Privatperson

En privatperson som tar emot elektroniska fakturor förenklar sin egen hantering då räkningen kommer direkt till internet-banken med alla värden ifyllda. Du bidrar även till att minska påverkan på miljön genom att färre papper skrivs ut och transporteras. Fakturan kan sparas som en fil på din egen dator. Har du frågor eller funderingar? Läs då mer under Frågor och Svar i menyn här till vänster.

E-faktura till företagskunder

Även du som företagskund kan ta emot din faktura från Marks kommun elektroniskt om du har funktionaliteten i ditt affärssystem. Den standard för elektronisk faktura som vi valt heter Svefaktura. Ring 0320 21 70 00 eller skicka e-post till e-faktura@mark.se om du vill veta mer om hur ditt företag kan ta emot fakturor elektroniskt.

För leverantörer

Vill du skicka dina fakturor till Marks kommun? I Marks kommun ser vi gärna att vi får elektroniska fakturor från våra leverantörer. Den standard för elektronisk faktura som vi har valt heter Svefaktura. 

Elektroniska fakturor ska vara försedda med referens från beställare. Referensen består av 12 tecken med både bokstäver (VERSALER) och siffror som ska skrivas i en följd och avslutas med en bokstav.

Exempel: MARK1234567V

Observera att olika verksamheter har olika referenser.

Så här gör du

För att underlätta för dig som leverantör har Marks kommun påbörjat ett samarbete med flera systemleverantörer och banker som har enkla lösningar för att skicka elektroniska fakturor. Ni kanske redan har funktionaliteten i ert affärssystem?

Våra samarbetspartners är: Pagero, Inexchange och Nordea. I Inexchange finns det en inloggning för Marks Kraftvärme AB, en inloggning för Marks Kommun och en inloggning för Marks Fastighets AB.

Fakturaportal

Om du inte vill investera i programvara erbjuder vi även en helt kostnadsfri tjänst där du registrerar fakturorna på våra fakturaportaler - se under Relaterade länkar nedan. 

Publicerad av: Marks kommun