Var med och håll Mark rent!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 22 februari 2017

Marks kommun deltar åter i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Anmäl er och var med! Skräpplockarmaterial finns tillgängligt från och med vecka 16.

Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet! Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Anmälan och material

Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. I Mark kommer finns materialet att tillgå från vecka 16. Deltagare får material genom att hämta det hos Naturvårdslaget på Eriksdalsgatan 12 i Skene. Det går även att få hjälp med utkörning efter överenskommelse. Mer info kommer efter anmälan.

Kontakt

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta avfallsingenjör Rakel Martinsson, mejladress: rakel.martinsson@mark.se.

Anmäl er senast 2017-03-26 för att vara säkra på att få material. Vid frågor i samband med materialutlämning, kontakta Anders Rehbinder via telefon 0320 21 88 37 alternativt mejla anders.rehbinder@mark.se.

Ta hand om insamlat skräp

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.

Kontakta Naturvårdslaget

Om stora mängder skräp har samlats in och ni behöver hjälp att ta hand om det kan ni kontakta Anders Rehbinder på Naturvårdslaget i Marks kommun (kontaktuppgifter enligt ovan).

Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun