Var med och håll Mark rent!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 8 februari 2018

Liksom förra våren deltar Mark i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Förra året deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och pedagogiskt material. I Mark kommer vi distribuera materialet vecka 15. Deltagare får material genom att hämta det hos Naturvårdslaget på Eriksdalsgatan 12 i Skene. Det går även att få hjälp med utkörning efter överenskommelse. Mer info kommer efter anmälan.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Anmäl er senast 2018-03-25 för att vara säkra på att få material. Vid frågor i samband med materialutlämning, kontakta Anders Rehbinder via telefon 0320 21 88 37 alternativt mejla anders.rehbinder@mark.se.

Ta hand om insamlat skräp efter plockning

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.

Kontakta Naturvårdslaget

Om stora mängder skräp har samlats in och ni behöver hjälp att ta hand om det kan ni kontakta Anders Rehbinder på Naturvårdslaget i Marks kommun (kontaktuppgifter enligt ovan).


Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun