Var med och håll Mark rent!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 4 april 2023

Marks kommun är medlem i organisationen Håll Sverige Rent och deltar på så sätt aktivt mot nedskräpning. Varje år anordnas nationella kampanjer för att förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner ska ge sig ut och plocka skräp. Att plocka skräp handlar både om att göra sin närmiljö finare och om att visa att nedskräpning inte är okej.

På våren har förskolor och skolor möjlighet att vara med på Skräpplockardagarna. Anmälan sker direkt till Håll Sverige Rent och är öppen från 1 mars. Varje höst anordnas Håll Sverige Rent-dagen som en del av det internationella initiativet World Cleanup Day och den infaller alltid på den tredje lördagen i september.

 

 Gå gärna in på Håll Sverige Rents hemsida och läs mer via denna länk: Vi vill bli fler som inte skräpar ner | Håll Sverige Rent (hsr.se). Vid frågor om Håll Sverige Rent, kontakta växeln på 0320-217000

Ta hand om insamlat skräp efter plockning

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.


Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun