Var med och håll Mark rent!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 24 juni 2021

Under våren har Mark deltagit i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockade förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. I år deltog 819 668 personer runt om i landet och drygt 700 000 av dessa var barn och unga.

Den 18 september är det dags att återigen tillsammans plocka skräp då det är Håll Sverige Rent-dagen 2021. Läs mer om detta på Håll Sverige Rents hemsida genom att klicka på denna länk: Hela Sverige plockar skräp | Håll Sverige Rent  Från 25 augusti kan ni även gå in och anmäla ert deltagande via samma länk!

Marks kommun är medlem i organisationen Håll Sverige Rent och deltar på så sätt aktivt i arbetet mot nedskräpning. Vid frågor om Håll Sverige Rent, kontakta Amanda Öberg via kontaktuppgifter nedan.

Ta hand om insamlat skräp efter plockning

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.


Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun