Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 12:46, 2021-04-12

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under nyheter här nedan på Mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Var med och håll Mark rent i vår!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 6 april 2021

Liksom förra våren deltar Mark i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Från 6 februari till 24 mars är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihallerrent. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Kommunen får materialet från Håll Sverige Rent v.14-15 och påbörjar därefter distributionen. Kontaktperson för distributionen är Anders Rehbinder (telefon 0320 21 88 37, anders.rehbinder@mark.se.)

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop till självkostnadspris från och med 15 mars 2019. Det går givetvis bra att använda vilka påsar som helst för insamling av skräpet.

Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Rakel Martinsson, 0320-217180, rakel.martinsson@mark.se

Ta hand om insamlat skräp efter plockning

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.

Om stora mängder skräp har samlats in och ni behöver hjälp att ta hand om det kan ni kontakta Anders Rehbinder på Naturvårdslaget i Marks kommun (kontaktuppgifter enligt ovan).
Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun