Var med och håll Mark rent i vår!

Bild på Viskan utanför Rydal.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 5 maj 2021

Liksom förra våren deltar Mark i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Förra året deltog över 600 000 hjältar runt om i landet och i år är redan 760 000 anmälda!

Fram till 31 maj är anmälan öppen till Skräpplockardagarna! Anmäl er på www.hsr.se/skrapplockardagarna. På Håll Sverige Rents hemsida kan ni även ta del av pedagogiskt material som kan användas i verksamheten. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar har möjlighet att kostnadsfritt beställa Håll Sverige Rents skäpplockarpåsar i samband med anmälan.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop till självkostnadspris. Det går givetvis bra att använda vilka påsar som helst för insamling av skräpet.

Skräpplockardagarna är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. 

Marks kommun är medlem i organisationen Håll Sverige Rent och deltar på så sätt aktivt i arbetet mot nedskräpning. Vid frågor om Håll Sverige Rent, kontakta Amanda Öberg via kontaktuppgifter nedan.

Ta hand om insamlat skräp efter plockning

Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna på återvinningsstation eller återvinningscentral. Skräp som samlas in kan även lämnas till grovsopsturen och miljöbilen som enligt turlista besöker olika platser i kommunen.
Klicka här för att komma till Grovsopturens sida med mer information.


Var med du också i kampen mot skräpet!

Publicerad av: Marks kommun