Natur och friluftsliv

Senast uppdaterad den 26 juli 2021

I Mark har vi en mycket omväxlande natur till glädje för alla. Här finns rika lövskogar och fågelrika våtmarker. Ett stort antal sjöar och vattendrag sätter prägel på landskapet. Längs ån Viskan kan du upptäcka många smultronställen som haft stor historisk betydelse för vår bygd.

Inte störa - inte förstöra

Allemansrätten är en unik möjlighet! Tack vare allemansrätten kan du röra dig nästan överallt i naturen, så länge du inte stör eller förstör. Detta innebär att vi har gott om möjligheter till friluftsliv i Sverige. Med rätten följer också krav på hänsyn och varsamhet – mot natur och djurliv, mot markägare och mot andra människor i naturen.

Motionsspår

I Marks kommun finns många motionsspår. Snöra på dig skorna och njut av naturen! Klicka på nedanstående länk för att se en karta där motionsspåren finns markerade.

Motionsspår i Marks kommun

Upplevmark.com

Marks kommun har samlat sin turistinformation på webbplatsen www.upplevmark.com, där kan du läsa om bland annat aktiviteter, boende och annat som händer.  

Guidade vandringar

Västkuststiftelsen ordnar varje år guidade vandringar i naturreservaten runtom i Västsverige för att öka kunskapen kring vår vackra natur, däribland  i Assbergs raviner, Skene, och Ramhulta, utanför Sätila. Klicka på länken längre ned på sidan för mer information om vandringarna.

Publicerad av: Marks kommun