Veckan som gick v28 - Aktuellt under coronapandemin

Senast uppdaterad den 17 juli 2020

Veckan som gick, är ett urval av beslut och insatser som genomförts av Marks kommuns krisledning under den gångna veckan för att hantera och begränsa smittspridningen av covid-19 i kommunen.

Det generella läget inom förvaltningar och bolag är fortsatt stabilt. Den främsta påverkan kommer från personalbortfall inom vård och omsorg men variationen är stor mellan olika enheter. Den totala sjukfrånvaron inom kommunen även denna vecka är i stort oförändrad i jämförelse med tidigare veckor.

Påverkan på kommunen sker också genom högre arbetsbelastning inom olika verksamheter. Bland annat har socialförvaltningen fått uppdraget att smittspåra både brukare och personal som kan ge kraftigt ökad arbetsbelastning. ​

Kommunen som helhet har en utmaning i att få alla att fortsatt följa myndigheternas rekommendationer att hålla i och att hålla avstånd för att bromsa smittspridning. 

Socialstyrelsens statistik över antal avlidna till och med första juli visar att åtta personer varav fyra på särskilt boende hittills avlidit i covid-19 i Marks kommun. 


Nyheter som publicerats under veckan som gick

Sommaräventyr för unga i full gång

Pandemin till trots, kommunens sommaraktiviteter för unga är i full gång runtom i Mark.
- Vi vill ju att ungdomarna ska känna att de haft en skön och meningsfull sommar i år också, säger Tommy Söderhagen, samordnare för öppen ungdomsverksamhet.
Sedan starten strax efter skolavslutningen har det ordnats olika aktiviteter som lekar, fiske och grillning i Öxabäck, Horred, Skene och Fritsla bland annat.
Och Sommar 2020, som arrangemanget heter, fortsätter till och med vecka 33 med fler spännande och roliga evenemang
https://www.mark.se/nyheter/nyhetssidan/sommaraventyren-for-unga-i-full-gang/

 

Läs fler nyheter