Veckan som gick v32

Senast uppdaterad den 14 augusti 2020

Veckan som gick är ett urval av beslut och insatser som genomförts av Marks kommuns krisledning under den gångna veckan för att hantera och begränsa smittspridningen av covid-19 i kommunen.

För aktuell information och statistik från myndigheterna se under rubriken Viktiga telefonnummer & länkar på www.mark.se/corona. Observera att det är en eftersläpning för Socialstyrelsens statistik på en till två veckor.

Läget inom förvaltningar och bolag är sedan flera veckor stabilt. Den främsta påverkan kommer från personalbortfall inom vård och omsorg med stor variation mellan olika enheter. Miljöenheten har fått en ökad arbetsbelastning på grund av det nationella beslutet om tillsyn av serveringsställen för att förhindra trängsel och smittspridning.

Uppstart för jobb och skolor

Nu är det stort fokus på att komma tillbaka till jobb och skolor efter sommarlov och semester. Folkhälsomyndigheten har gått ut tydligt med att den som kan bör jobba hemifrån under hösten. Detta för att minska trängseln i kollektivtrafiken så att de som verkligen behöver komma till sitt arbete kan göra så, till exempel vårdpersonal.

Inför skoluppstarten för främst gymnasiekolan där eleverna fick studera på distans under vårterminen har uppstarterna spridits ut och tydliga riktlinjer tagits fram för att bromsa smittspridningen.

Tips - följ Marks kommuns facebooksida

Marks kommun har gått ut med en serie uppmaningar i sociala medier för att nå så många som möjligt och uppmana till att följa myndigheternas rekommendationer.

Följ gärna kommunens facebooksida för att få den senaste informationen.

Nyheter och kampanjer som publicerats under veckan som gick

Filmen inför skoluppstarten - samarbete med regionen

Marks kommun har deltagit i ett samarbete med Länsstyrelsen, VGR, Västtrafik och Göteborgs stad kring budskap och inslag i en film riktat till unga som ska börja skolan i höst. Det har främst handlat om att minska trängsel vid skoluppstart och att fortsätta följa rekommendationerna med att cykla eller gå till skolan, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig krasslig.
https://www.facebook.com/MarksKommuns/videos/337575314295071/?rf=174158152619183

Skolstarten närmar sig

Äntligen får alla träffas igen. Men allt är inte som vanligt. Vi måste fortsätta att hålla fysiskt avstånd och god handhygien, fortsatt vara försiktiga. Tillsammans bromsar vi smittan. https://www.facebook.com/MarksKommuns/?rf=174158152619183

Tillbaka på jobbet

Uppstartsmöte? Tänk på att möblera så att det blir naturligt att sitta med avstånd, även i mötesrummet. Fortsätt gärna med digitala mötesplatser, kanske kan du och dina kollegor varva med att jobba på distans och att vara på plats. Ifrågasätt gärna om alla behöver vara fysiskt medverkande på mötet eller går det bra om några är med på länk. För de allra flest har videomöten blivit det nya normala och upptäckt fördelen med att lätt och snabbt kunna stämma av med kollegor och chefer. Tillsammans bromsar vi smittspridningen på jobbet! https://www.facebook.com/MarksKommuns/photos/a.628823921289965/733437824161907/?type=3&theater

 

Följ oss på Facebook och instagram!
https://www.facebook.com/MarksKommuns

https://www.instagram.com/marks_kommun/

 

Läs fler nyheter