Järnvägsgatan

Senast uppdaterad den 20 januari 2016

Järnvägsgatans trygghetsboende ligger i centrala Skene med närhet till affärer, dagligvaror, apotek, fotvård och Skene lasarett.
Det är gångavstånd till buss och tågförbindelser.

Trygghetsboende

Lägenheterna i ett trygghetsboende är anpassade för äldre. Det finns närhet till personal och möjligheter att utnyttja gemensamhetslokaler för att ha gemensamma aktiviteter eller äta gemensamt.
När du hyr en lägenhet i ett trygghetsboende ingår ingen form av service. Behöver du hjälp i din bostad måste du ansöka om detta hos en biståndshandläggare i form av hemtjänst. Kriterierna för att ansöka om ett trygghetsboende är att du ska ha fyllt 70 år. Du ska inte ha stora omvårdnadsbehov vid inflyttningen.

Lägenheter

På Järnvägsgatan finns 27 lägenheter fördelat på fyra våningsplan. Lägenheterna har två rum och kök dusch/toalett alla har egen tvättmaskin och torktumlare. Två av lägenheterna har tre rum.

Gemensamhetsutrymmen

I bottenplan finns matsal där du om du vill kan köpa lunch och äta gemensamt med andra boende. Här bedrivs vissa aktiviteter till exempel i form av gymnastik och trevlig samvaro med kaffe. Frivilligverksamheten kommer och underhåller några gånger i månaden.

Adress

Järnvägsgatan
Järnvägsgatan 4
511 61 Skene

Publicerad av: Marks kommun