Frivilligverksamhet

Bild på kvinna som fattar tag i en hand.

Foto: Målet med Frivilligverksamhetens arbete är att stärka hälsa och välbefinnande hos de äldre genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för äldre i hela kommunen.

Senast uppdaterad den 16 maj 2019

Vill du göra något för andra och för dig själv? Du som känner att du har tid och vill göra en insats är varmt välkommen att höra av dig till hos på frivilligverksamheten.

Frivilligverksamheten har sitt uppdrag inom äldreomsorgen.

Mål och syfte med verksamheten är följande:

Mål

Att stärka hälsa och välbefinnande hos de äldre genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för äldre i hela kommunen.

Att stärka hälsa och välbefinnande hos de äldre genom att erbjuda en utvecklande uppgift för de frivilliga.

Syfte

Att utveckla aktiviteter från de behov och önskemål som finns från brukare och frivilliga. För uppdraget finns en frivilligsamordnare som administratör och som stöd och hjälp till frivilliga ute i kommunen. För frivilliga som medverkar på våra vård- och omsorgsboenden finns det ett frivilligombud som kontaktperson. Namn och telefonnummer till dem kan fås genom respektive enhetschef på boendet.

Vi söker frivilliga i alla åldrar!

Vill du ha ett utvecklande uppdrag? Få utlopp för talanger som inte ryms i ditt dagliga jobb/liv? Skaffa nya vänner, odla dina intressen, dra nytta av din kunskap och erfarenhet eller få ny kunskap och erfarenhet?  Kanske stärka ditt CV? Och samtidigt hjälpa andra och bidra till andra människors glädje?

Välkommen som frivillig inom äldreomsorgen i Marks kommun! 

Kontakta frivilligsamordnare på telefon 0320-21 78 28,

e-post frivilligverksamheten@mark.se.

Publicerad av: Marks kommun