Frivilligverksamhet

Senast uppdaterad den 29 mars 2017

Vill du göra något för andra och för dig själv? Du som känner att du har tid och vill göra en insats är varmt välkommen att höra av dig till hos på frivilligverksamheten.

Frivilligverksamheten har sitt uppdrag inom äldreomsorgen.

Mål och syfte med verksamheten är följande:

Mål

Att stärka hälsa och välbefinnande hos de äldre genom att erbjuda ett brett utbud av aktiviteter för äldre i hela kommunen.

Att stärka hälsa och välbefinnande hos de äldre genom att erbjuda en utvecklande uppgift för de frivilliga.

Syfte

Att utveckla aktiviteter från de behov och önskemål som finns från brukare och frivilliga. För uppdraget finns en frivilligsamordnare som administratör och som stöd och hjälp till frivilliga ute i kommunen. För frivilliga som medverkar på våra vård- och omsorgsboenden finns det ett frivilligombud som kontaktperson. Namn och telefonnummer till dem kan fås genom respektive enhetschef på boendet.

Vi söker frivilliga i alla åldrar! Vill du ha ett utvecklande uppdrag? Få utlopp för talanger som inte ryms i ditt dagliga jobb/liv? Skaffa nya vänner, odla dina intressen, dra nytta av din kunskap och erfarenhet eller få ny kunskap och erfarenhet?  Kanske stärka ditt CV? Och samtidigt hjälpa andra och bidra till andra människors glädje?

Välkommen som frivillig inom äldreomsorgen i Marks kommun! Kontakta frivilligsamordnare Annica Edström Rosell, 0320-21 78 28, annica.edstromrosell@mark.se.

Rikskonferens 2017

Rikskonferens 2017 "Gränser och gränsdragningar inom organisering av frivilligt arbete" har genomförts i Marks kommun den 20-21 mars och det blev två uppskattade och lärorika dagar.

Ett 70-tal personer från hela landet besökte konferensen som bland annat hade Kattis Ahlström, före detta generalsekreterare för BRIS, Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesservice, Nhela Ali, kommunikatör på Migrationsverket samt Waldemarsviks kommun som inbjudna talare.

Förra kommunalrådet Margareta Löfgren var moderator för dagarna och kommunstyrelsens ordförande Tomas Johansson hälsade alla välkomna till Marks kommun.

Marks kommun fick visa upp sig från sin bästa sida och deltagarna gav konferensen medelbetyget 4,7 på en skala 1-5.

Publicerad av: Marks kommun