Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 11:48, 2021-04-13

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under Aktuellt här på mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Återbruket Mark

Senast uppdaterad den 30 oktober 2020

Återbruket Mark arbetar för att ge meningsfull sysselsättning till personer som står utanför den reguljära arbetsmarknaden och samtidigt värna om miljön genom att ta hand om det som annars skulle hamnat på soptippen. Återbruket vill inspirera till ökat återbruk i kontrast till allt slit och släng i samhället.

                                       

Våra enheter

Återbruket Mark innefattar våra Dagliga Verksamheter Snickeriet, Tur och Retur, Forsen och Slussen. Enheterna erbjuder kreativ och meningsfull sysselsättning åt personer med beslut enligt LSS eller SoL. 

Tur och Retur

Tur och Retur är en second hand butik som tar emot, rengör och märker begagnade föremål som sedan säljs i butiken. Butiken kommer också att sälja de föremål som tillverkas av de andra enheterna.

Dagliga Verksamhet flyttar in och butiken öppnar 12 oktober 2020

Den 12 oktober flyttar vår Dagliga Verksamhet Tur och Retur in på Återbruket Mark på Eriksdalsgatan 12 i Skene.

OBS!

På grund av förändrade direktiv från länsstyrelsen i Västra Götalands län, i syfte att minska smittspridning av covid-19, håller vi stängt  under vecka 45. Återkommer med mer information här på sidan.

Öppettider

  • Måndagar 09.00–11.45
  • Tisdagar–fredag 09.00–15.00, med lunchstängt 11.45–13.15

Inlämning av varor kan ske 07.00–15.30 på vardagar.
Vi kommer självklart hålla avstånd i butiken. Tel. 0320 21 89 06

Snickeriet

Snickeriet tillverkar produkter av främst trä och metall. Materialet till produkterna kommer till stor del från återvinning, exempelvis kan gamla parkbänkar bli bokhyllor.

Forsen

Forsen planeras anlända till Återbruket Mark i början på oktober 2020. Även här tillverkas produkter av återvunnet material. Exempelvis kan gamla jeans bli en väska.

Slussen

Slussen är lokaliserad i ett närliggande industriområde och är en pack-, monterings- och demonteringsverkstad.

Agenda 2030

En kommun är en viktig aktör för att påverka de globala målen på den lokala nivån. Marks kommuns ambition är att Agenda 2030 ska genomsyra kommunens arbete. Läs mer om Agenda 2030 via länken nedan.

  

Publicerad av: Marks kommun