Sidans innehåll

Lediga jobb

Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet? Då har vi inte bara något gemensamt – då är det just dig vi söker.

Hos oss hittar du jobben som bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du chansen att utvecklas och göra karriär, samtidigt som du skapar mening och nytta för andra.

Vi är en kommun i utveckling och framtidstro, och vi växer så det knakar. Varmt välkommen med din ansökan!

Så här hanterar vi dina personuppgifter när du söker jobb hos oss.

Drift- och underhållschef

Om oss

Är du en person som värdesätter utveckling, engagemang och omtänksamhet i ditt arbetsliv? Då skulle vi passa bra ihop – för det gör vi också. Genom att jobba hos oss är du med och bidrar till en bättre vardag för tusentals människor i Marks kommun. Inte minst din egen. Hos oss får du möjlighet att växa – både som person men också i din yrkesroll, samtidigt som det du jobbar med får ett helt samhälle att växa. Oavsett vad dina arbetsuppgifter är så kommer du göra livet för alla de som bor och verkar här lite enklare. Och det är något vi värdesätter högt. Vår vision är att vara en nära kommun med människan i fokus. Nära varandra, vår omvärld och framtiden. Vi vill vara ett närvarande samhälle som med lugn och värme står bakom ryggen och tar emot våra 35 000 invånare, 3 600 medarbetare och hundratals företagare. Då blir varenda medarbetare hos oss betydelsefull. Tillsammans ser vi till att ett helt samhälle fungerar. Nu söker vi dig som vill ta det övergripande ansvaret för vår fjärrvärme- och kraftverksamhet. Är du en trygg ledare med stor teknisk kompetens och ett starkt driv? Har du erfarenhet av liknande verksamhet och vill hjälpa oss bygga ett ännu starkare Marks Energi för framtiden? Då vill vi gärna att du hör av dig. Marks Energi AB är ett av kommunen helägt bolag som levererar fjärrvärme till både verksamheter och privatpersoner. Dessutom utvecklar vi framtidens infrastruktur genom utbyggnad och drift av ett fiberoptiskt stadsnät. Genom våra fjärrvärmenät i Kinna, Skene, Fritsla och Hyssna kan vi leverera förnyelsebar energi som bidrar till ett bra miljöval. Vi bidrar till ett modernare och mer klimatsmart samhälle med hög kvalitet och smarta energilösningar. Vår vision: Vi ger Markborna framtidens digitala möjligheter och energislag - klimatsmart, tryggt och nära.

Om rollen

Som drift- och underhållschef ansvarar du för ditt team och har fullt resultat- och personalansvar för fjärr- och kraftvärmeverksamheten. Du planerar och samordnar den operativa energiverksamheten och genomför alla reparations- och underhållsarbeten i samarbete med ditt eget team och extern personal. Du leder och utvecklar verksamheten genom ständiga förbättringar och bidrar med ditt engagemang i ledningsgruppen. I din roll ansvarar du för att rådande miljökrav, lagstiftning, regelverk och rutiner efterlevs. Du ingår i bolagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Om dig

Det vi söker hos dig För att lyckas behöver du ha god branschkännedom och ett starkt engagemang i energifrågor. Ditt ledarskap är tydligt, skapar energi och engagemang och du har förmågan att få medarbetare att växa och utvecklas. Du är noga med att följa rutiner och är mån att din personal arbetar som ett team. Du är organiserad och strukturerad i ditt arbetssätt, brinner för tekniken, är självgående och har stor initiativförmåga Du skapar goda relationer med kollegor, kunder och samarbetspartners. Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning och/eller en längre erfarenhet av kraftvärme, både vad gäller produktion och distribution. Du har god insikt i olika styr- och reglersystem. Det är en merit om du har utbildning och/eller erfarenhet av projektledning. Som anställd i Marks Energi får du goda villkor och en rad personalförmåner som bl.a. friskvårdsbidrag och förmånscykel. Dessutom finns bra kommunikationer till Göteborg och Borås. Kommer du med bil är det enkelt att parkera och ev. ladda bilen hos oss. Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare. Vi värdesätter också de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning tillför vår verksamhet. Urval sker löpande så ansök redan idag! Referenser från tidigare arbetsgivare kommer efterfrågas längre fram i processen. Vi vill informera dig att din ansökan blir en allmän handling när du skickar in den till oss. Det beror på att som kommunalägt bolag omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på ansökningshandlingar kan personen få ut dessa. Vi vill ta tillvara på de kvaliteter som en blandad ålders- och könsfördelning samt kulturell mångfald medför verksamheten. Vi ser fram emot din ansökan senast den 5 augusti.

Om tjänsten

Tjänsteort: Mark

Antal tjänster: 1

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

100%

Tillträde: Efter överenskommelse

Sista ansökningsdagen: 2024-08-05

Övrigt

Vi som jobbar inom Marks kommun utvecklar gemensamt vår tillsammanskultur genom att vi är engagerade, omtänksamma och utvecklande, till långsiktig nytta för individ och samhälle. I våra tjänster lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet. Som arbetsgivare främjar vi lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten. Marks kommun erbjuder olika personalförmåner såsom exempelvis attraktivt friskvårdsbidrag, rabatterat årskort på Västtrafik, hyrcykel, pensions- och semesterväxling, samt möjlighet till distansarbete-och flexibel arbetstid utifrån verksamhetens behov och utformning. Det är också enkelt att pendla hit från exempelvis Göteborg, Borås och Varberg. Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Referensnummer C199800

Kontaktpersoner

Jörgen Eriksson

VD

Telefon: 0320 21 76 00

Mejladress: jorgen.eriksson@mark.se

Linda Wikfjärd

HR-ansvarig

Telefon: 0320 21 83 10

Mejladress: linda.wikfjard@mark.se

Thomas Hellberg

Utvecklingschef

Telefon: 0320 - 21 76 39

Mejladress: thomas.hellberg@mark.se