Biblioteket på Kunskapens Hus

Senast uppdaterad den 31 augusti 2021

Välkommen till skolbiblioteket på Kunskapens Hus! Vi finns till för både elever och personal på Marks Gymnasieskola och för Vuxenutbildningen i Mark.

 

Med anledning av pandemin

Då nya restriktioner införts är det nu extra viktigt att endast elever och personal besöker gymnasiet. Övriga som önskar låna böcker på gymnasiets bibliotek ombeds att reservera titlarna för uthämtning på valfritt folkbibliotek i Mark. Detta går enkelt att göra via katalogen på Folkbibliotekens webbplats. Allt som behövs är lånekortsnummer och pinkod (dessa går att få tag på genom att ringa något av kommunens bibliotek).

 

ÖPPETTIDER

Sommarstängt 16 juni–10 augusti. 

Vid frågor kontakta oss via biblioteketkhus@mark.se
Använd återlämningsluckan om du vill återlämna böcker, miniräknare eller övrigt.

Ordinarie öppettider:
Måndag, onsdag, torsdag och fredag: 08.15–14.00. 
Tisdag: 10.00–14.00.

BIBLIOTEKET – EN PEDAGOGISK RESURS

Hos oss får du personlig och professionell handledning. Vi hjälper dig att hitta det du söker och finns som stöd i undervisningen på skolan. Förutom boksamlingarna på första våningen finns arbetsplatser och studierum på andra våningen. Här är det lätt att låna, elever och personal har möjlighet till självutlåning via welib som är en samlingsplats för skolbibliotekets alla resurser. Biblioteket är anslutet till Book IT, samma biblioteksdatasystem som folkbiblioteken i Marks kommun. 

Biblioteket är en pedagogisk resurs som är väl integrerad i skolans verksamhet. Bibliotekspersonalen arbetar för att förbättra elevernas informationskompetens och utveckla deras källkritiska förmåga.

DU ANSVARAR FÖR DINA LÅN

Du som lånar böcker och annat material på ditt lånekort är alltid ansvarig för lånet. Om du tappar bort en bok, skadar den eller inte återlämnar den måste du ersätta den enligt bibliotekets värdering.

BESTÄLLA BÖCKER FRÅN ANDRA BIBLIOTEK

Alla kommunens bibliotek är sammankopplade. Vi använder samma biblioteksdatasystem, Book IT vilket betyder att det är lätt att reservera och skicka böcker mellan biblioteken. Oavsett var du bor kan du låna en bok från ett annat kommunalt bibliotek. Det går också bra att återlämna lånade böcker på valfritt bibliotek i Mark.

Vid större skolarbeten kan vi också låna in böcker från bibliotek utanför Marks kommun. När det gäller kurslitteratur finns vissa restriktioner.

FÖRSLAG PÅ NYA BÖCKER OCH TIDSKRIFTER

Vi tar gärna emot förslag till inköp av nya böcker och tidskrifter så kom in till oss med dina önskemål.

Publicerad av: Marks Gymnasieskola