Utbyte med Italien 2022

Senast uppdaterad den 4 oktober 2021

Marks Gymnasieskola är mycket glada över att ha ett utbyte med skolan Liceo Eduardo Amaldi i Rom. I slutet av januari 2022 kommer elever från MG att resa till Rom och vi tar i vår tur emot de italienska eleverna i mars 2022.

Detta är ett utbyte, så de italienska eleverna ska under sin tid i Sverige bo i svenska familjer – precis som vi, vid besöket i Italien, bor hemma hos dem. Vi kommer att följa deras vardag i hemmet, deras skolgång på Liceo Eduardo Amaldi samt besöka en av världens mest intressanta städer – Rom.

Vi välkomnar elever ur årskurs 1, 2 och 3 till detta utbyte och planerar att skapa en grupp med cirka 10–15 elever (lika många som italienarna) som besöker dem i vinter och sedan som värdfamilj tar emot eleverna hemma hos sig.

Det är en unik möjlighet att uppleva ett annat europeiskt land från insidan, lära känna jämnåriga med en annan kulturell bakgrund, samt att som bonus upptäcka Rom!

Om du är intresserad ber vi dig fylla i anmälan som du hittar längre ner på sidan och lämna in på skolans bibliotek senast 15 oktober. Observera att föranmälan är bindande, men om det bli många anmälningar kommer vi att tvingas göra ett urval.

Kostnader

Kostnaden per elev är 300 kr för resa och övriga utgifter. Resor med lokaltrafik som vi gör tillsammans samt entréavgifter för planerade studiebesök ingår. Merparten av resekostnaderna står alltså Marks Gymnasieskola för. Måltider kommer att intas tillsammans med den familj man är gäst hos. Som värdfamilj står man för extrakostnader i samband med måltider och fritidsaktiviteter.

Förhållningsregler

Studieresan genomförs som en del av elevernas ordinarie studieprogram vid Marks Gymnasieskola. Skolans ordningsregler gäller därför fullt ut under hela resan. Självklart är exempelvis all alkoholförtäring och användning av droger helt förbjuden under studieresan, både vid dit- och hemresa.

OBS! Om någon vägrar att följa ordningsreglerna kan vi inte ta ansvar för personens säkerhet och kan bli tvungna att skicka hem vederbörande på egen bekostnad. Därför behöver vi också en undertecknad försäkran om att föräldrar, vårdnadshavare eller motsvarande accepterar det ekonomiska ansvaret i en sådan situation. Detta gäller även för myndig elev.

Det finns krav på att du som deltagare är dubbelvaccinerad mot covid-19.

Informationsmöte

Vi kommer att kalla till ett informationsmöte för vårdnadshavare och elever i januari 2022, där vi informerar detaljerat om praktiska detaljer, program och förhållningsregler.

Vi ser fram mot en mycket trevlig resa tillsammans! Har ni frågor är ni välkomna att kontakta oss (se nedan).

Anmälan lämnas senast 15 oktober i biblioteket.

Med vänliga hälsningar, Marie Axelsson och Jessika Jarold

marie.axelsson@mark.se (rum B223)

jessika.jarold@mark.se (rum B123)

Publicerad av: Marks Gymnasieskola