Barn- och fritidsprogrammet Lärlingsutbildning

Senast uppdaterad den 15 maj 2019

På barn- och fritidsprogrammet får du lära dig att se och ta tillvara på varje människas speciella förutsättningar till lärande. Utbildningen ger dig en yrkesexamen så att du direkt efter utbildningen kan börja arbeta eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser som ger dig möjlighet att studera vidare på högskolan.

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram med fokus på att lära dig möta, leda och stödja. Du får en stor förståelse för människor och hur deras olika förutsättningar ser ut.

För att kunna möta, leda och stödja krävs stor förståelse för hur man skapar kontakt med människor. Därför lägger vi stor vikt på olika sätt att kommunicera beroende på vem vi möter och även vilken livssituation den vi möter befinner sig i. Vi fördjupar oss i kunskapen om samarbeten av olika slag, hur grupper fungerar och hur du leder dem.

Programmet har två inriktningar: Fritid och hälsa samt Pedagogiskt arbete. Oavsett vilken inriktning du än väljer så har du möjlighet att läsa de kurser som ger allmän behörighet till högskolestudier.

Beroende på vilken inriktning du väljer kan du gå direkt in i yrken inom förskola, skola, fritidsverksamhet eller social omsorg.

Barn- och fritidsprogrammet på MG ges endast som lärlingsförlagd. Läs mer om vad det innebär här. 

Publicerad av: