Barn- och fritidsprogrammet Lärlingsutbildning

Senast uppdaterad den 22 juni 2020

Det här är är ett yrkesprogram för dig som gillar att leda, stödja och motivera andra människor inom olika områden. Här får du lära dig varför vi människor känner, tänker och beter oss som vi gör.

På barn- och fritidsprogrammet har du möjlighet att växa som individ, bli modigare och samtidigt öka din förståelse för människorna och samhället runt omkring dig. Beroende på vilken inriktning du väljer kan du gå direkt in i yrken inom förskola, skola, fritidsverksamhet eller social omsorg.

Du har alltid möjlighet att lägga till kurser som ger dig behörighet för att studera vidare på högskola eller universitet.

VÅRA INRIKTNINGAR

PEDAGOGISKT OCH SOCIALT ARBETE

Här fokuserar vi på barn och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter. Du kan direkt efter gymnasiet börja jobba som till exempel barnskötare eller elevassistent.

FRITID OCH HÄLSA 

Här lär du dig att leda och motivera andra människor till att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv. Kunskaper om kost, motion, hälsa och hur kroppen fungerar gör att du till exempel kan plugga vidare till personlig tränare eller lärare inom idrott och hälsa.

Barn- och fritidsprogrammet på MG ges endast som lärlingsutbildning. 

Läs mer om vad lärlingsutbildning innebär här.

Publicerad av: Marks Gymnasieskola