Bygg- och anläggningsprogrammet

Senast uppdaterad den 3 december 2018

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill jobba som snickare, betongarbetare, murare, målare eller anläggare. Teori varvas med praktik och du lär dig hur du bygger rationellt, säkert och miljömässigt samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser. Utbildningen kan läsas skolförlagt eller som lärling och leder till en yrkesexamen. Det innebär att du kan börja jobba direkt efter utbildningen.

 

VÅRA PROFILER 

BETONGARBETARE

Förutom att lära dig blanda och gjuta med betong får du även lära dig konsten att armera i en mängd olika typer av formar.

BYGGNADSSNICKARE

Här lär du dig alla slags snickeriarbeten. Du får även träna på hela processen, från ritning till att sista beslaget är på plats.

MURARE

Som murare får du en rolig och eftertraktad specialkompetens. Du lär dig mura grunder, fasader, öppna spisar och skorstenar. Du kommer även lägga klinker och sätta kakel samt kunna olika putsningstekniker och bruksblandningar när du är klar med din utbildning.

Delar av utbildningen är förlagd på olika arbetsplatser. Här kan du knyta många viktiga kontakter för framtiden.

Samtliga profiler innebär att du kan fortsätta med studier på yrkeshögskola. Inom programmets ram kommer du också ha möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet för studier på högskola och universitet.

Bygg- och anläggningprogrammet går att läsa som lärlingsutbildning.

Publicerad av: