Ekonomiprogrammet

Senast uppdaterad den 29 januari 2019

Är du intresserad av samhällsvetenskap och framför allt ekonomi och juridik? Vårt ekonomiprogram har fokus på entreprenörskap och internationalisering samt ger en bred grund för fortsatta studier på högskola inom ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.


Under utbildningen får du en god grund som du kommer att ha nytta av vad du än väljer i framtiden. Vi lägger stor vikt vid att skapa insikt och förståelse om individer och samhället vi lever i. Vi satsar också på att så många som möjligt ska få delta i internationella projekt, elevutbyten och andra projekt.

VÅRA INRIKTNINGAR

EKONOMI

I inriktningen lär du dig om ledarskap, redovisning och marknadsföring. Du får också lära dig att starta, leda och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

JURIDIK

Här läser du juridiska ämnen som affärs- och samhällsjuridik. Kurserna ger dig bl.a. perspektiv på hur rättsordningen är uppbyggd i ett demokratiskt samhälle. För att få en ökad förståelse för hur människor tänker, känner och handlar i olika situationer ingår även kurser i ledarskap, psykologi och filosofi.

Ekonomiprogrammet är en bred utbildning som ger stora möjligheter till vidare studier. Du kan läsa vidare för att bli exempelvis ekonom, jurist, butikschef eller fastighetsmäklare.

Programmet kan kombineras med Idrottsgymnasium.

Publicerad av: