Ekonomiprogrammet

Senast uppdaterad den 12 oktober 2022

Ekonomi och juridik styr vårt globala samhälle på många sätt. Nya företag och förståelse för ekonomi är viktigt för vår framtid. Ekonomiprogrammet fokuserar på entreprenörskap och internationali­sering samt ger en bred grund för fortsatta studier.

Ekonomiprogrammet är en högskoleförberedande utbildning som ger en god grund vad du än vill göra i framtiden. Vi lägger stor vikt vid att skapa insikt och förståelse om individer och samhället vi lever i.

Vi på Marks Gymnasieskola är extra bra på att delta i internationella projekt både på hemmaplan och utomlands. Bland annat är vi Amnesty's skola för mänskliga rättigheter och ambassadörskola för Europaparlamentet.

Efter utbildningen kan du alltså studera vidare på högskola eller universitet. Du kan också börja jobba direkt som till exempel säljare, ekonomiassistent eller i butik. Det är också många som efter att ha prövat på företagande i Ung Företagsamhet väljer att starta eget.

VÅRA INRIKTNINGAR

EKONOMI

Här fördjupar du dina kunskaper i entreprenörskap och företagsekonomi, bland annat inom marknadsföring och redovisning. Du får också lära dig att starta, leda och driva ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF).

JURIDIK

Här läser du juridiska ämnen som affärs- och privat juridik. Kurserna ger dig bland annat perspektiv på hur rättsordningen är uppbyggd i ett demokratiskt samhälle. För att få en ökad förståelse för hur människor tänker, känner och handlar i olika situationer ingår även kurser i ledarskap, psykologi och filosofi.

Programmet går att kombinera med idrottsgymnasiet.

Exempel på kurser: Företagsekonomi, privatjuridik, psykologi, entreprenörskap, marknadsföring, redovisning, internationella relationer, ledarskap, retorik

Du kan bland annat studera vidare till:  Civilekonom, jurist, lärare, socionom, polis, psykolog, advokat, fastighetsmäklare, inköpare, marknadsförare

 

 

Publicerad av: Marks Gymnasieskola