Estetiska programmet

Senast uppdaterad den 8 januari 2021

Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig många möjligheter för framtida studier – samtidigt som du får använda din kreativitet och utveckla ditt skapande.

På estetiska programmet får du arbeta med utställningar, konserter och du har stor frihet att skapa egna projekt. I årskurs tre gör eleverna en större scenisk produktion, exempelvis en musikal, som visas för skola -och allmänhet. Estetik och media-inriktningen har sin examensutställning på Rydals museum. Under utbildningen gör vi flera studieresor till exempelvis Göteborgs-operan, reklambyråer och film- och musik-studios. Du har även möjlighet att delta i skolans internationella utbyten.

VÅRA INRIKTNINGAR

FOTO & MEDIA

På den här inriktningen arbetar vi främst med fotografi och film men även med media i ett större perspektiv. Vi gör utställningar, egna projekt och riktiga jobb. Till exempel fotograferar eleverna alla bilderna till programkatalogen och skolans egen tidning MGZINE.

MUSIK

På musikinriktningen får du hjälp att utveckla dina musikaliska förmågor och att hitta ditt sätt att uttrycka dig genom sång, instrument, ensemblespel, musikproduktion och scenframträdanden.

Programmet går att kombinera med idrottsgymnasiet.

 

Exempel på kurser: Historia 2b kultur, fotografisk bild, digitalt skapande, medieproduktion, musikproduktion, konstarterna och samhället, ensemble med körsång, instrument eller sång

Du kan bland annat studera vidare till: Lärare, psykolog, jurist, musiker, musikproducent, journalist, art director, kulturvetare, fotograf

Publicerad av: Marks Gymnasieskola