Estetiska programmet

Senast uppdaterad den 30 mars 2020

Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig många möjligheter för framtida studier – samtidigt som du får använda din kreativitet och utveckla ditt skapande.

På estetiska programmet får du arbeta med utställningar, konserter och du har stor frihet att skapa egna projekt. I årskurs tre gör eleverna en större scenisk produktion, exempelvis en musikal, som visas för skola och allmänhet. Foto/media-inriktningen har sin examensutställning på Rydals museum. Under utbildningen gör vi flera studieresor till exempelvis Göteborgsoperan, reklambyråer och film- och musikstudios. Du har även möjlighet att delta i skolans internationella utbyten.

VÅRA INRIKTNINGAR

FOTO/MEDIA

På foto/media arbetar vi främst med fotografi och film men även med media i ett större perspektiv. Vi gör utställningar, egna projekt och riktiga jobb. Till exempel fotograferar eleverna alla bilderna till programkatalogen och skolans egen tidning MGZINE.

MUSIK

På musikinriktningen får du hjälp att utveckla dina musikaliska förmågor och att hitta ditt sätt att uttrycka dig genom sång, instrument, ensemblespel, musikproduktion och scenframträdanden.

Programmet går att kombinera med idrottsgymnasiet.

Publicerad av: Marks Gymnasieskola