Estetiska programmet

Senast uppdaterad den 29 november 2022

Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig många möjligheter för framtida studier – samtidigt som du får använda din kreativitet och utveckla ditt skapande.

På estetiska programmet får du arbeta kreativt med utställningar och konserter och du har stor frihet att skapa egna projekt. I årskurs tre gör eleverna en större scenisk produktion, exempelvis en musikal, som visas både för skola ­och allmänhet. Inriktningen foto och media har sin examensutställning på Rydals museum. Under utbildningen gör vi flera studie­resor till exempelvis Göteborgs­operan, reklambyråer och film- och musik­studios. Du har även möjlighet att delta i skolans internationella utbyten.
Programmet är högskoleförberedande, vilket betyder att du efter gymnasiet har behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet om du vill.

VÅRA INRIKTNINGAR

FOTO & MEDIA

På den här inriktningen arbetar vi främst med fotografi och film men även med media i ett större perspektiv. Vi gör utställningar, egna projekt och riktiga jobb. Till exempel fotograferar eleverna alla bilderna till programkatalogen och skolans egen tidning MGZINE.

MUSIK

På musikinriktningen får du hjälp att utveckla dina musikaliska förmågor och att hitta ditt sätt att uttrycka dig genom sång, instrument, ensemblespel, musikproduktion och scenframträdanden. Vi gör bland annat MG Show, som brukar ingå i den stora årliga Markshow Gala.

Programmet går att kombinera med idrottsgymnasiet.

Exempel på kurser: Historia 2b kultur, fotografisk bild, digitalt skapande, medieproduktion, musikproduktion, konstarterna och samhället, ensemble med körsång, instrument eller sång

Du kan bland annat studera vidare till: Lärare, psykolog, jurist, musiker, musikproducent, journalist, art director, kulturvetare, fotograf

Följ oss på Instagram: esteterimark

 

 

Publicerad av: Marks Gymnasieskola