Estetiska programmet

Senast uppdaterad den 11 januari 2019

Vill du utveckla dina kreativa talanger och arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden? Estetiska programmet ger dig en bred grund för fortsatta studier på högskolan.


Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får friheten att hitta ditt eget uttryck och utveckla ditt skapande. Du får arbeta med utställningar, konserter och festivaler och har stor frihet att skapa egna projekt.

VÅRA INRIKTNINGAR

FOTO/MEDIA

I Foto/Media arbetar vi främst med fotografi och film men även media i ett större perspektiv. Vi gör riktiga fotojobb, utställningar och egna projekt. Det är eleverna i Foto/Media som fotograferat de flesta bilderna till skolans magasin MGZINE, programkatalogen och MG:s hemsida.

MUSIK

På musikinriktningen får du hjälp att utveckla dina musikaliska förmågor och att hitta ditt sätt att uttrycka dig genom t.ex. sång, instrument, ensemblespel, musikproduktion och scenframträdanden.

Våra bilder och filmer syns bland annat i utställningar och i skolans programkatalog. Vår musik hörs på skolavslutning, konserter och Markshow samt mindre temafestivaler och caféspelningar. I årskurs tre skapas en större scenisk produktion - exempelvis en musikal - som visas för skola och allmänhet. Foto/Media visar dessutom sin examensutställning på Rydals museum. Under utbildningen gör vi flertalet studieresor exempelvis till Göteborgsoperan, reklambyråer och filmstudios. Du har även möjlighet att delta i ett Erasmusprogram och besöka skolor i Europa.

Programmet kan kombineras med Idrottsgymnasium.

Publicerad av: