Gymnasiesärskola

Senast uppdaterad den 27 december 2018

Gymnasiesärskolan erbjuder tre yrkesinriktade nationella program och ett individuellt utformat program för dig med större behov av stöd. Programmen sträcker sig över fyra år och hjälper dig vidare till arbetslivet, fortsatta studier eller annan sysselsättning.


VÅRA PROGRAM

INDIVIDUELLT PROGRAM

Det individuella programmet passar dig som behöver och vill utvecklas utifrån dina personliga förutsättningar, kunskaper och intressen. Tillsammans med dig utformar vi din personliga studieplan som ger dig kunskaper för att du ska få ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Du ska också få kunskaper som gör att du ska kunna vara med och bestämma hur du vill ha det i ditt vardagsliv och för att få vara med i samhället. Du kan också få göra praktik på en arbetsplats. Våra ämnesområden är estetisk verksamhet, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa, natur och miljö, individ och samhälle samt språk och kommunikation.

YRKESINRIKTADE NATIONELLA PROGRAM

ADMINISTRATION, HANDEL OCH VARUHANTERING

Låter det roligt att arbeta i butik, på ett kontor eller att göra reklam? Den här utbildningen blandar lektioner med praktik på arbetsplatser. Du får lära dig uppgifter på ett kontor, använda dator eller iPad och att sköta ett företag. Du får också prova på att arbeta inom handel, möta kunder och ge god service.

FASTIGHET, ANLÄGGNING OCH BYGGNATION

Det här är en utbildning för dig som är en fixare som gillar ordning och reda. Utbildningen förbereder dig för att arbeta med exempelvis reparationer och underhåll av fastigheter eller markarbeten. Du kommer att praktisera på bland annat vaktmästeri.

HOTELL, RESTAURANG OCH BAGERI

Hotell- och restaurangbranschen är ett perfekt val för dig som tycker om utmaningar och att träffa nya människor. Här lär du dig grundläggande kunskaper inom hotell, restaurang och bageri. Utbildningen förbereder dig för att kunna arbeta med till exempel bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning, matlagning och hotellservice. I utbildningen ingår också praktik där du får träna på att möta kunder och ge god service.

Publicerad av: