Anpassad gymnasieskola

Senast uppdaterad den 29 november 2022

Hos oss finns tre yrkesinriktade nationella program och ett individuellt utformat program för dig med större behov av stöd. Programmen är fyraåriga – med hela 22 veckors praktik på yrkesprogrammen – och hjälper dig vidare till arbetslivet, fortsatta studier eller annan sysselsättning.

Gymnasiesärskolan byter från och med höstterminen 2023 namn till Anpassad gymnasieskola.

INDIVIDUELLT PROGRAM

Det individuella programmet passar dig som behöver och vill utvecklas utifrån dina personliga förutsättningar, kunskaper och intressen. Tillsammans med dig utformar vi din personliga studieplan som ger dig kunskaper för ett aktivt liv. Ämnesområden du läser här är estetisk verksamhet, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa, natur och miljö, individ och samhälle samt språk och kommunikation.

YRKESINRIKTADE NATIONELLA PROGRAM

Administration, handel och varuhantering

Låter det roligt att arbeta i butik, på ett kontor eller att göra reklam? Den här utbildningen blandar lektioner med praktik på arbetsplatser. Du får lära dig uppgifter på ett kontor, använda dator/iPad och att sköta ett företag. Du får också prova på att arbeta inom handel, möta kunder och ge god service.

Fastighet, anläggning och byggnation

Det här är en utbildning för dig som är en fixare och gillar att jobba med olika verktyg. Utbildningen förbereder dig för att arbeta med exempelvis reparationer och underhåll av fastigheter eller markarbeten och hantverk.

Hotell, restaurang och bageri

Det här programmet är ett perfekt val för dig som tycker om utmaningar och att träffa nya människor. Här lär du dig grundläggande kunskaper inom restaurang och bageri. Utbildningen förbereder dig för att kunna arbeta med till exempel bageri- och konditorivaror, livsmedelshygien, dukning och matlagning.

 

 

Publicerad av: Marks Gymnasieskola