Handels- och administrationsprogrammet Lärlingsutbildning

Senast uppdaterad den 15 maj 2019

Vill du arbeta med handel, administration och kommunikation? Vi utbildar dig som är intresserad av försäljning och kundservice. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller välja att läsa vidare på yrkeshögskola eller högskola.


Handels- och administrationsprogrammet utbildar dig i bland annat kommunikation, inköp och programhantering. Du får kunskaper inom modern teknik och e-handel. Handeln är en viktig näring som ständigt växer och utvecklas. Programmet passar dig som vill arbeta med människor och är serviceinriktad. Samarbete med det lokala näringslivet och arbete med aktuella dataprogram ger dig en utbildning i framkant.

INRIKTNING: HANDEL OCH SERVICE

Du lär du dig om butiksarbete och får även kunskaper om näthandel, ledarskap och företagande samt om entreprenörskap, service och kommunikation. Utbildningen ger möjlighet till jobb som till exempel butikskommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpsassistent, marknadsförare och arbete inom logistik och kundservice.

Efter utbildningen har du goda möjligheter att söka och få jobb inom din bransch. Du har också behörighet och möjlighet att söka in på yrkeshögskola. För dig som vill läsa vidare till exempelvis marknadsförare, webbredaktör eller inköpare finns det möjlighet att inom programmets ram läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet.

Handels- och administrationsprogrammet på MG ges endast som lärlingsförlagd. Läs mer om vad det innebär här.

Publicerad av: