Hantverksprogrammet Lärlingsutbildning

Senast uppdaterad den 30 januari 2019

Är du kreativ, social och har god fysik? Vill du jobba med hår, styling, mode och trender? Söker du efter ett kreativt jobb där du får arbeta med människor? På Marks Gymnasieskola erbjuder hantverksprogrammet inriktningarna frisör eller stylist som lärling.

VÅRA INRIKTNINGAR

FRISÖR

Om du väljer att utbilda dig till frisör kommer du att lära dig allt från klippning och styling till färglära. För att kunna ge rätt behandling behövs kunskaper om hårets egenskaper, kvalité och kondition. Som frisör hjälper du människor att matcha utsidan med insidan och uttrycka sin personlighet. Frisörer ger också råd om hårvård. Det är därför viktigt att ha en god social förmåga och känsla för service.

STYLIST

Som stylist, eller style advisor som det också kallas, arbetar du med en kombination av kläder, färg och form. Du kan specialisera dig inom bland annat mode, makeup eller hår. Konstnärliga, kreativa och sociala förmågor är viktiga inom yrket. Du behöer ha en vilja att skapa, hitta på nytt, prova dig fram och ha intresse och känsla för stil, form och proportioner. Social förmåga är också viktig då du har mycket kontakt med människor. En stor del av arbetet handlar om att sälja in produkter och idéer samt att bygga ett brett nätverk.

Hantverksprogrammet på MG ges endast som lärlingsförlagd. Läs mer om vad det innebär här. 

Publicerad av: