Idrottsgymnasiet

Senast uppdaterad den 20 december 2023

Hos oss flödar det av idrottsentusiaster! Genom våra idrottsutbildningar erbjuder vi unika möjligheter till dig som vill kombinera dina gymnasie­studier med idrott.

Hos oss finns en fantastisk idrottsanläggning med två stora hallar, gym, löpslingor, fotbollsplaner och simhall. Dessutom har vi engagerade lärare och coacher från flera olika delar av Sverige och världen, som kompletterar varandra med sina olika styrkor och erfarenheter.

NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING (NIU) - BASKET

NIU är en nationell idrottsutbildning för dig som vill spela basket på elitnivå nationellt. Vid sidan av träningen får du utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - FOTBOLL

Vår lokala idrottsutbildning (LIU) vänder sig till dig som är talangfull inom fotboll och är beredd att göra en seriös satsning på såväl din idrott som skolan.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - ÖVRIGA INDIVIDUELLA IDROTTER

Du kan också kombinera idrottsgymnasiet med en individuell idrott som vi inte erbjuder på skolan. En förutsättning är att du har en förening som står bakom dig och att du tar ansvar för både din träning och den kursplan som vi upprättar tillsammans.

KOMBINERA MED GYMNASIESTUDIER

NIU Basket och LIU Fotboll kan du kombinera med följande program:

  • estetiska programmet
  • ekonomiprogrammet
  • naturvetenskapsprogrammet
  • samhällsvetenskapsprogrammet
  • teknikprogrammet
  • barn- och fritidsprogrammet

LIU övriga idrotter går att kombinera med alla våra nationella program. Du måste bli antagen till något av dessa program för att komma in på idrottsgymnasiet.

Publicerad av: Marks Gymnasieskola