Idrottsgymnasiet

Senast uppdaterad den 10 juni 2022

På Marks Gymnasieskola flödar det av idrottsentusiaster! MG är till exempel ett av två riksidrottsgymnasium (RIG) för basket i Sverige och har därmed Svenska Basketbollförbundets kvalitetsstämpel. Tillsammans med våra övriga idrottsutbildningar ger skolan unika möjligheter för den som vill kombinera sina gymnasiestudier med idrott.

Hos oss finns goda förutsättningar för att du ska kunna satsa på din idrott. Vi har en fantastisk idrottsanläggning med två stora idrottshallar, gym, löpslingor, fotbollsplaner och simhall. Dessutom har vi engagerade lärare och coacher från flera olika delar av Sverige och världen, som kompletterar varandra med sina olika styrkor och erfarenheter. I anslutning till skolan finns också vårt elevhem för alla elever som kommer från andra delar av landet.

RIKSIDROTTSGYMNASIUM (RIG) - BASKET 

RIG basket är en utbildning som är särskilt utformad för dig som redan idag håller hög nationell nivå och vill satsa på en internationell karriär. Vid sidan av träningen får du även utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare. 

NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING (NIU) - BASKET

NIU är en nationell idrottsutbildning för dig som vill spela basket på elitnivå nationellt. Vid sidan av träningen får du, precis som eleverna på RIG, utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - FOTBOLL

Vår lokala idrottsutbildning (LIU) vänder sig till dig som är talangfull inom fotboll och är beredd att göra en seriös satsning på såväl din idrott som skolan.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - ÖVRIGA INDIVIDUELLA IDROTTER

Du kan också kombinera idrottsgymnasiet med en individuell idrott som vi inte erbjuder på skolan. En förutsättning är att du har en förening som står bakom dig och att du tar ansvar för både din träning och den kursplan som vi upprättar tillsammans.

KOMBINERA MED GYMNASIESTUDIER

Idrottsgymnasiet kan kombineras med våra fem högskoleförberedande program: ekonomi-, estet-, naturvetenskaps-, samhällsvetenskaps- samt teknikprogrammet. Du måste bli antagen till något av dessa program på Marks Gymnasieskola för att komma in på en idrottsutbildning.

Publicerad av: Marks Gymnasieskola