Idrottsgymnasium

Senast uppdaterad den 25 mars 2019

På vårt idrottsgymnasium får du möjlighet att kombinera dina gymnasiestudier med din idrott. Här utvecklas du i en individanpassad och flexibel miljö präglad av glädje, utveckling och resultat.


RIKSIDROTTSGYMNASIUM (RIG) - BASKET 

På vårt Riksidrottsgymnasium (RIG) i basket får du en unik möjlighet att kombinera dina gymnasiestudier med basket. Utbildningen är särskilt utformad för dig som redan idag håller hög nationell nivå och vill satsa på en internationell karriär. Vid sidan av träningen får du även utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

NATIONELLT GODKÄND IDROTTSUTBILDNING (NIU) - BASKET

NIU är en nationell idrottsutbildning för dig som vill spela basket på elitnivå nationellt. Vid sidan av träningen får du precis som elever på RIG utbildning i näringsfysiologi, idrottspsykologi och andra viktiga områden för elitidrottare.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - FOTBOLL

Våra lokala idrottsutbildningar (LIU) vänder sig till dig som är talangfull inom fotboll och är beredd att göra en seriös satsning på såväl din idrott som skolan. Du följer ditt valda program, men läser 200 av 2500p på din idrott.

LOKAL IDROTTSUTBILDNING (LIU) - ÖVRIGA INDIVIDUELLA IDROTTER

Du kan också kombinera Idrottsgymnasiet med en individuell idrott som vi inte erbjuder på skolan. En förutsättning är att du har en förening som står bakom dig och tar ansvar för din träning och den kursplan som vi upprättar tillsammans.

KOMBINERA MED GYMNASIESTUDIER

Du måste bli antagen till något av de nationella programmen på Marks Gymnasieskola för att komma in på en idrottsutbildning.

Publicerad av: