LIU - Lokal idrottsutbildning

Senast uppdaterad den 3 september 2019

LIU är en lokal idrottsutbildning som vänder sig till dig som är beredd att göra en seriös satsning på fotboll och skolan. Du följer ditt valda program men läser idrott och hälsa - specialisering 1 och 2, som omfattar 100 poäng vardera.


STUDIER

Studier på LIU innebär att du läser kurserna idrott och hälsa – specialisering 1 och 2, sammanlagt 200 poäng. Dessa kurser väljer du som ditt individuella val. Du har också möjlighet att som utökad kurs välja att läsa träningslära 1 och 2, sammanlagt 200 poäng. Beslut om utökad kurs tas av rektor.

TRÄNING OCH SPEL

När du läser på LIU har du två morgonträningar i veckan på skolan, övrig träning bedrivs i samarbete med din förening. Du spelar även matcher med din ordinarie förening. Vid Skol-SM Fotboll och Skol-SM Futsal spelar du i Marks Gymnasieskolas regi.

Vi har tillgång till konstgräsplan med fullmått bara femtio meter från skolan. Träning bedrivs utomhus året runt och det är därför viktigt att du klär dig efter väder. Viss träning bedrivs även i Arenahallen (fullmått), simhallen Kaskad samt skolans gym.

VARDAGSLIV

Eleverna äter avgiftsfri lunch i skolmatsalen varje skoldag. Här erbjuds flera olika alternativ samt en salladsbuffé. Önskas mellanmål kan eleven köpa ett häfte med 10 kuponger för 250 kronor. Mellanmål köper eleverna i caféet. För en kupong kan du exempelvis köpa proteinpudding och en frukt eller yoghurt med müsli och en smörgås.

ANSÖKAN

Ansökan till LIU-utbildningen fotboll alternativt övriga individuella idrotter läsåret 2019/2020 sker i samband med gymnasievalet via Antagningsenheten Sjuhärad. Du söker ett av de nationella program på Marks Gymnasieskola som går att kombinera med Idrottsgymnasiet. I din ansökan gör du en intresseanmälan till den idrott du vill studera på idrottsgymnasiet. Ange ditt idrottsval under Annat val 2. Du får sedan en ansökningsblankett hemskickad som du skall fylla i och skicka tillbaka enligt anvisning. För att bli antagen till idrottsgymnasiet vid Marks Gymnasieskola måste du också bli antagen till programmet du söker.

Publicerad av: