Industritekniska programmet

Senast uppdaterad den 30 januari 2019

Vill du arbeta med produktframställning, driftsäkerhet, underhåll eller svetsning inom teknik och industri? På programmet får du lära dig planering, design, tillverkning och drift. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta att studera på yrkeshögskolan eller högskola.

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram där du lär dig hela kedjan från planering till utformning och tillverkning. Du får lära dig hantera de tekniska system som behövs för att producera i industrin. Här ingår kunskap om utrustning, material och processer, de olika produktionsleden, arbetsorganisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö. I utbildningen ingår även truckkort och certifikat för Heta Arbeten.

VÅRA INRIKTNINGAR

PRODUKT- OCH MASKINTEKNIK

Här arbetar du med programmering och modern teknik samt lär dig hantera utrustning och verktyg. Du utvecklar kunskaper för att själv designa, konstruera och producera. Du kommer bland annat att få lära dig datorstyrd produktion (CNC-, CAD/CAM-teknik), plåtbearbetning, svetsning, svarvning och fräsning.

SVETSTEKNIK

Svetsning är ett hantverk som kräver stor noggrannhet. På svetsteknikinriktningen står det praktiska arbetet i fokus och varvas med teori. Utbildningen ger dig kunskaper om olika svetstekniker och hur du bearbetar plåtdetaljer på rätt sätt.

På vårt industritekniska program kan du läsa till internationell svetsare (IW). Utbildningen innebär att du blir godkänd att arbeta i över 30 olika länder.

En del av utbildningen kommer att vara arbetsplatsförlagd. Det gör att du redan under utbildningen kommer ut i arbetslivet för att testa och utveckla dina nya kunskaper och knyta viktiga kontakter.

Industriprogrammet går att läsa som lärlingsutbildning.

Publicerad av: