Teknikprogrammet

Senast uppdaterad den 30 januari 2019

Tycker du att ny teknik är spännande? Har du idéer för att lösa framtidens problem? Vill du arbeta i kreativa projekt? Teknikprogrammet förbereder dig för högskolestudier i teknik och naturvetenskap.

På teknikprogrammet får du utlopp för din nyfikenhet, uppfinningsrikedom och problemlösningsförmåga. Du bygger din tekniska kunskap både i teori och genom praktiska projekt. Du får en god grund för vidare studier, där matematik är en av de centrala byggstenarna. Utbildningen är certifierad av Teknikcollege. Det innebär att du kan välja utökad studiegång som matchar företagens önskemål och få ett särsklilt diplom, vilket gör att du blir attraktiv att anställa.

VÅRA INRIKTNINGAR

DESIGN OCH PRODUKTUTVECKLING

Denna inriktning lägger fokus på design och skapande av nya produkter. Med skiss- och ritteknik, avancerade CAD-program och modeller tar du fram förslag på nya produkter och produktförbättringar. Här lär du dig processerna som ligger bakom produktutveckling och att använda programvaror för grafisk design.

PRODUKTIONSTEKNIK

Produktionsteknik fokuserar på kunskapen om hur olika produktionsmetoder
fungerar. Du lär dig CAD-teknik, automationsteknik, hur du skapar systemflöden
samt hur produktionslinjer styrs och fungerar.

INFORMATIONS- OCH MEDIETEKNIK

Är du nyfiken på dagens informationsteknologi? Den här inriktningen lär dig tekniken bakom och utmanar din kreativitet. Du skapar dynamiska, databasdrivna webbsidor. Du får grundläggande kunskaper om datorns hård- och mjukvara samt om att hantera och administrera nätverk.

Programmet kan kombineras med Idrottsgymnasium.

Publicerad av: