VVS- och fastighetsprogrammet Lärlingsutbildning

Senast uppdaterad den 15 maj 2019

Gillar du att jobba med händerna, har ett sinne för tekniska lösningar och ritningar och vill ha ett rörligt och socialt jobb? Då passar VVS- och fastighetsprogrammet dig! Som utbildad VVS-montör är du dessutom eftertraktad på arbetsmarknaden.

INRIKTNING: VVS

Som VVS-montör, eller rörmokare som det också kallas, installerar och reparerar du rör och anläggningar för värme, vatten och avlopp. I nybyggen arbetar du efter ritningar och tekniska beskrivningar. Du arbetar också med att installera och reparera pumpar, varmvattenberedare och styr- och reglerutrustning. Yrket är ett traditionellt hantverk som förnyats med ny teknik, till exempel de datoranordningar som finns i värme och kylanläggningar. Förutom att behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna.

En VVS-montör arbetar inte bara i bostäder, utan även i exempelvis sjukhus och affärshus. En VVS-montör installerar också värmepumpar, solvärme, varmvattenberedare, element och det som ingår i ett badrum så som toalettstol, badkar och handfat. VVS-montörer behövs överallt!

VVS- och fastighetsprogrammet på MG ges endast som lärlingsförlagd. Läs mer om vad det innebär här. 

Publicerad av: