Vi välkomnar våren med hjärta och pynt

En bild från tillverkningen av “Selfie-hjärtat.

Senast uppdaterad den 14 mars 2024

Den ljusa årstiden är i antågande och för att fira detta pyntas det lite extra i Kinna centrum till påsk.

Som ett led i samverkan med näringslivet i centrum kommer “Påskträd” i härliga färger placeras ut på Mor Kerstins Torg och vid fontänen i korsningen Boråsvägen/Klockaregatan. Givetvis utan riktiga fjädrar - istället har kommunens kreativa medarbetare på Returlaget tillverkat vippor av pastellfärgad tyll. Vårens blomsterplanteringar i urnor kommer också placeras ut några veckor tidigare än vad som ursprungligen var planerat, detta för att synka med andra aktiviteter som handlarna ordnar under påskveckan.

Selfie-hjärta

En mer långsiktig insats i form av ett “Selfie-hjärta” invigs också lagom till påsk på Sätraplan. Hjärtat, som mäter ca 230x240cm och väger närmare 350kg, har tillverkats av Naturvårdslaget på arbetsmarknadsenheten. Projektet är en del i kommunens arbete med att förverkliga Målbild Kinna centrum 2030 och ska bidra till att skapa flöden och göra centrumkärnan till en mer inbjudande plats. Till påsk dekoreras det med bland annat björkris, grön mossa och lysande gula påskliljor och sen är tanken att hjärtat ska byta skepnad efter säsong och högtid. Förskolor, konstnärer och föreningar kommer också bjudas in till att göra en “take-over” och dekorera hjärtat fritt under vissa perioder.

 

“Utan hjälp från Naturvårdslaget hade det här projektet aldrig blivit verklighet! De tog min något diffusa beskrivning och förvandlade visionen om en selfiespot till ett fantastiskt fint resultat. Förhoppningsvis kommer “Hjärtat” framöver att agera kuliss till många härliga minnen och foton som sprids av både Markbor och tillresta besökare som taggat sina bilder med #upplevmark”. Lotta Bergenholtz, platsutvecklare, Marks kommun.

 

Hjärtat dekoreras av Returlagets gröna uppdrag i början av vecka18 för att sedan placeras ut i Kinna centrum den 22 mars.

”Det är oerhört värdefullt för Returlagets gröna uppdrag att få frågan om att delta i den här typen av tillsammansprojekt. Dels är Returlaget i behov av uppdrag som kan generera intäkter för att kunna finansiera verksamheten, dels är det avgörande för att kunna erbjuda arbetsträning och arbetsmarknadsanställningar att få in uppdrag som genererar meningsfulla arbetsuppgifter. Men inte minst är det betydelsefullt för de deltagare som vi har hos oss att få känna stolthet över att få vara med och bidra till att smycka det offentliga rummet”. Maria Larsson, enhetschef för Returlaget, arbetsmarknadscenter.

 

Vill ni veta mer om projektet kontakta:

Lotta Bergenholtz, platsutvecklare på näringslivs- och hållbarhetsenheten

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Marks kommun

Telefon direkt: 0320-21 81 07

Mejladress:: lotta.bergenholtz@mark.se

Publicerad av: Marks kommun