Märkning av livsmedel
Senast uppdaterad den 7 april 2021
Reglerna för märkning av livsmedel är till för att ge konsumenten nödvändig information. Märkningen skall i de flesta fall vara skriven på svenska, annat språk får endast användas om stavningen obetydligt skiljer sig från den svenska stavningen.
Två grundkrav i märkningsbestämmelserna är:
- märkningen får inte vara vilseledande
- det skall vara lätt att förstå och lätt läsbart
Mer information om märkning finns på Livsmedelsverkets hemsida.
Seminariet tar upp följande:
- Från direktiv till förordning - en bakgrund till varför reglerna har tagits fram och om förordningens uppbyggnad.
- Vad är nytt i informationsförordningen? - om vad som är nytt i förhållande till tidigare märkningsbestämmelser och exempel på tillämpning av reglerna.
- Livsmedelsverkets förslag till ny nationell föreskrift om livsmedelsinformation - kort presentation av förslaget som bland annat handlar om vilken information som ska kunna lämnas för livsmedel som inte är färdigförpackade.
Publicerad av: Marks kommun