Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 09:39, 2021-04-15

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Berörda får information via sms när läget förändras.

Läs mer om rekommendationerna och kommunens rutiner.

Tillfälliga regler Covid-19

Senast uppdaterad den 12 april 2021

Nya tillfälliga regler gällande serveringsställen från 1 mars

Följande regler gäller enligt regeringens beslut till och med den 3 maj 2021. Beslutet kan dock, precis som skett flera gånger tidigare, komma att förlängas.

  • Serveringsstället måste stänga klockan 20.30. Servering av alkoholdrycker och alkoholdrycksliknande preparat ska avslutas senast klockan 20.00. Serveringsstället ska vara utrymd senast klockan 20.30. Den som driver ett serveringsställe ska hålla stängt för förtäring på stället mellan klockan 20.30 och klockan 05.00.
  • Servering av spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker eller alkoholdrycksliknande preparat är förbjuden mellan klockan 22.00 och 11.00.
  • Serveringsstället får hålla öppet dygnet runt för försäljning och avhämtning (take-away) av mat, lättdrycker och folköl. Vid sådan försäljning ska kunderna kunna hålla minst en meters avstånd till varandra.
  • På serveringsställen som utgör del av en handelsplats får antalet besökare i ett sällskap endast uppgå till en person. Med handelsplats menas köpcentrum, varuhus, gallerior, butiker, serviceinrättningar och andra handelsplatser som är öppna för allmänheten och som inte endast kan nås genom egna entréer. Regeln om en person per sällskap gäller inte för barn och personer i behov av stöd.

Notera: Även om det framgår i förordningen att försäljning av alkohol är möjlig mellan klockan 11:00 och klockan 22:00, tar Folkhälsomyndighetens regler om stängning klockan 20:30 över. Besökarna får inte heller stanna kvar på serveringsstället efter klockan 20.30, annat än för avhämtning av mat och dryck.

För mer information besök gärna Folkhälsomyndighetens hemsida: Tillsynsvägledning gällande restauranger och krogar m.m. — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

Publicerad av: Marks kommun