Nycirkusfestival Rydal

Foto: AnnaCarin Isaksson

Senast uppdaterad den 17 februari 2023

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. Här möts cirkus, poesi, ljud- och bildkonst och mycket mer. Vi bjuder återigen på föreställningar med konstnärer i världsklass, gott häng i en härlig miljö och prova-på-cirkus för alla.

Nycirkusfestival Rydal 10–11 juni 2023

Programmet för 2023 börjar ta form med såväl nationella artister som internationella, från bland annat Argentina, Tyskland, Norge och Irland.
Utöver oförglömliga scenkonstupplevelser kan du göra din egen cirkusshow, trycka en cool festivaltröja, hoppa hoppborg hos Rydals Herrgård och
mycket mera! Programmet kommer att publiceras här tidigt i vår.
Följ oss gärna på  Instagram.

Öppen Scen Rydal

Öppen Scen är ett lekfullt och exprerimentellt scenrum där du som vill, proffs som amatör, får möjlighet att framträda inför publik. Lördagen den 10 juni kan du visa något nytt eller gammalt, färdigt eller ofärdigt på scenen i Rydal. Det kan vara cirkus, dans, musik, poesi, skådespel, berättelser eller något helt annat. Valet är ditt och alla konstformer är välkomna!

Vi finns i Rydal
Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och i dess omgivningar. Rydals museum är vår värd och samarbetspartner. Här kan du uppleva spinnsalen med dess unika maskinpark och ta del av museets olika utställningar. Konsthantverksbutiken Akleja med handgjorda föremål av högsta kvalitet hittar du i lokalen intill museet. Rydals Herrgård som ligger tvärs över gatan har hand om serveringen under festivalhelgen. Här kan du njuta av härliga måltider, underhållning, mys och lek.

Kan du inte vänta?
Tycker du att det är för lång tid till vår nästa festival? Är du sugen på cirkus och vill lära dig nya tricks? Då är du varmt välkommen att blicka tillbaka på festivalen och njuta av AnnaCarin Isakssons fotodokumentation i detta bildspel. Du kan också besöka våra digitala prova-på-rum. Lycka till med dina cirkuskonster! 

Samarbetspartners och projektvänner

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad, som består av Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Drömfabriken i Uddebo och Nycirkusfestival Rydal. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, KulturUngdom, projektet Skimmer och Härvor i Viskans vatten och marker samt Marks Konstgrafiska Verkstad. Vi är ständigt på jakt efter nya samarbetspartners och nya möjligheter. Kontakta Louse Moesgaard Witthøft om du har idéer, små som stora!

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland 

          

 

 Foto: AnnaCarin Isaksson

Publicerad av: Marks kommun