Nycirkusfestival Rydal

Foto: AnnaCarin Isaksson har tagit samtliga foton

Senast uppdaterad den 26 november 2021

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. Här möts cirkus, poesi, ljud- och bildkonst och mycket mer. Vi bjuder på föreställningar med konstnärer i världsklass, gott häng i en härlig miljö och prova-på-cirkus för alla.

Vi finns i Rydal

Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och och i dess omgivningar. Rydals museum är vår värd och samarbetspartner. På museet kan du besöka spinnsalen med dess unika maskinpark samt ta del av berättelser om  textilindustrin, fabriken och ortens historia. Du kan också besöka museets två utställningshallar för tillfälliga utställningar och fynda i museibutiken.

Residens - tid och plats för konstnärer att skapa

Varje år bjuder vi in spännande konstnärer att i samverkan skapa ett verk i spinnerifabriken och i dess omgivning. Verket tar ofta avstamp i Rydals och textilindustrins historia samt riktar ett stort fokus på kvinnan genom tiderna. Med cirkuskonst skapar vi nya fantastiska historier att minnas i Rydals kulturhistoriska miljö.

Kan du inte vänta?

Tycker du att det är för lång tid till vår nästa festival? Är du sugen på cirkus och vill lära dig nya tricks? Då är du varmt välkommen att besöka våra digitala prova-på-rum. Lycka till med dina cirkuskonster! 

Samarbetspartners

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad, som består av Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Drömfabriken i Uddebo och Nycirkusfestival Rydal. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, projektet Skimmer och Härvor i Viskans vatten och marker samt Marks Konstgrafiska Verkstad. Vi är ständigt på jakt efter nya samarbetspartners och nya möjligheter!

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland och Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund

          

 

Mer att se och göra i Rydal

När du besöker vår festival kan du även besöka  Konsthantverksbutiken Akleja som erbjuder försäljning av ett brett urval av lokalproducerat konsthantverk samt försäljning av kaffe, te och småkakor. Rydals Herrgård finns på andra sidan gatan och är värd för festivalens vegokök, med härlig, hälsosam och energirik mat med plats för mysigt cirkushäng till livemusik.

Nycirkusfestival Rydal 2021

Stort tack till alla som hjälpte till att förverkliga Nycirkusfestival Rydal 2021, såväl artister som publik och alla andra som stödjer oss på olika sätt. Trots coronapandemi och restriktioner blev festivalen precis som vi ville - stark, mjuk, varm och vild! Är du sugen på att blicka tillbaka på festivalen 2021 kan du njuta av AnnaCarin Isakssons fotodokumentation av festivalen i detta bildspel eller genom att kika på denna häftiga undervattensfilm.

 

Publicerad av: Marks kommun