Nycirkusfestival Rydal

Nycirkusfestival i Rydal

Foto: AnnaCarin Isaksson

Senast uppdaterad den 21 augusti 2023

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. En mötesplats där alla får plats, unga som gamla. Här möts cirkus, poesi, ljud- och bildkonst och mycket mer.

Nycirkusfestival Rydal 15–16 juni 2024

Programmet för 2024 är ännu inte klart, men vi törs lova en festival full av oförglömliga scenkonstupplevelser, prova-på-cirkus och möjlighet att göra din egen cirkusshow, trycka coola festivaltröjor, hoppa hoppborg hos Rydals Herrgård och mycket mera!

Vi finns i Rydal

Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och i dess omgivningar. Rydals museum är vår värd och samarbetspartner. Här kan du uppleva spinnsalen med dess unika maskinpark och ta del av museets olika utställningar. Konsthantverksbutiken Akleja med handgjorda föremål av högsta kvalitet hittar du i lokalen intill museet. Rydals Herrgård som ligger tvärs över gatan har hand om serveringen under festivalhelgen. Här kan du njuta av härliga måltider, underhållning, mys och lek.

Kan du inte vänta?

Tycker du att det är för lång tid till vår nästa festival? Är du sugen på cirkus och vill lära dig nya tricks? Då du kan besöka våra digitala prova-på-rum. Lycka till med dina cirkuskonster! 

Samarbetspartners och projektvänner

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad, Rydals museum och Internationellt Vävcenter Sjuhärad.  Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, KulturUngdom, Marks Konstgrafiska Verkstad samt Kreativa Spår på Kulturskolan i Mark. Vi är ständigt på jakt efter nya samarbetspartners och nya möjligheter. Kontakta Louse Moesgaard Witthøft om du har idéer, små som stora!

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland 

          

 

 .                     

Publicerad av: Marks kommun