Kokningsrekommendation

Senast uppdaterad Kl. 11:48, 2021-04-13

På grund av otjänligt vatten i Björketorp och Fotskäl går kommunen ut med en rekommendation om att koka vattnet. Läs mer under Aktuellt här på mark.se.

Rekommendationer vid otjänligt vatten.

Nycirkusfestival Rydal

Cirkuskonster

Foto: AnnaCarin Isaksson (gäller alla bilder på sidan)

Senast uppdaterad den 29 januari 2021

Nycirkus, samtida cirkus eller helt enkelt cirkus. En scenkonstform som är starkt visuell, omedelbar och ofta ordlös. Här blandas poesi, humor och vilda idéer. Med lekfullhet och ofta en grotesk realism speglas känslor och knasiga mänskliga sidor på ett sätt som gör nycirkus så underbart rolig, uppfriskande och rörande.

Vi finns i Rydal

Nycirkusfestival Rydal är en gränsöverskridande mötesplats i Rydals museum. Här väver vi våra egna drömmar, spinner vår egen tråd och skapar våra egna verk, med stark integritet och vilja. Festivalen är en hyllning till det mjuka, det starka, det varma och det vilda. Vi är en mötesplats där alla får plats som de är.

Residens

I samband med festivalen arrangerar vi residens med spännande konstnärer som i samverkan skapar platsspecifika föreställningar i Rydals Spinnerifabrik och i dess omgivningar. Föreställningarna tar avstamp i Rydals historia och i alla minnen som är kopplade till platsen. Med cirkuskonst vill vi sedan skapa nya fantastiska historier att minnas i Rydals kulturhistoriska miljö. 

Samarbetspartners

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad som är ett samarbete mellan Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad och Drömfabriken i Uddebo. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, projektet Skimmer och Härvor i Viskans vatten och marker samt Marks Konstgrafiska Verkstad. 

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland och Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund

          

 Nycirkusfestival Rydal 2020

Mer att se och göra i Rydal

När du besöker vår festival kommer du även att kunna uppleva Rydals museum. Här kan du besöka spinnsalen med dess maskinpark samt ta del av berättelser om textilindustrin, fabriken och ortens historia. Du kan också besöka museets två utställningshallar för tillfälliga utställningar och fynda i museibutiken. Precis bredvid museet ligger Konsthantverksbutiken Akleja som erbjuder försäljning av ett brett urval av lokalproducerat konsthantverk. Här kan du även köpa mysig fika. Servering av mat och glass finns på andra gatan hos Rydals Herrgård. 

Nycirkusfestival Rydal 2020

Stort tack till alla som hjälpte till att förverkliga Nycirkusfestival Rydal 2020, såväl artister som publik och alla andra som stödjer oss på olika sätt. Trots coronapandemi och restriktioner blev festivalen precis som vi ville - stark, mjuk, varm och vild! Är du sugen på att blicka tillbaka kan du njuta av AnnaCarin Isakssons fotodokumentation av festivalen i detta bildspel.  

 

 

Publicerad av: Marks kommun