Nycirkusfestival Rydal

Foto: Ben Hopper

Senast uppdaterad den 31 mars 2020

"Min dotter var hänförd. Det är roligt och viktigt för de små knattarna att se vuxna som lekar, att det är gränslöst." Ellen Taffner, lokal konstnär.

Inställt! Flyttas fram till höstterminen

Med anledning av coronaviruset kommer årets Nycirkusfestival i Rydal13–14 juni inte att genomföras, nytt datum kommer inom kort.

Den 13–14 juni flyttar vi än en gång in i Rydals museum. Vi satsar starkt på barnen och ungdomarna och vill ge dem oförglömliga upplevelser, nya tanker och nytt mod. Vi vill hylla det mjuka, det starka, det varma och det vilda. Vi tror på den feminina kraften som för oss framåt och uppåt. För visst kan vi flyga om vi bara tror på det tillräckligt?!

Vi kommer fylla Rydals museum med hissnande cirkusföreställningar i världsklass och kreativt skapande. I år gästas vi även av ReFashionReFood festivalen som inspirerar med hållbara tanker för framtiden.

Vi är stolta att kunna bland annat presentera Londonbaserad Mimbre med fantastiska förställningen LIFTED. Vi kommer även att producera en platsspecifik föreställning i Rydal under namnet MINNEN OCH TRÅD, med artisterna Kajsa Bohlin, Moa Asklöf Prescott, Florence Huet, Matleena Laine, Hanna Sundelius, Karin Johansson, Lisen Rylander Löve och Saar Rombout.

Programmet är under bearbetning.  Mera information kommer inom kort!

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad som är ett samarbete mellan Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad och Drömfabriken i Uddebo. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, projektet Skimmer och härvor, Marks Konstgrafiska och ReFashionReFood festivalen.

 

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland och Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund

        

 

VAD ÄR NYCIRKUS? 

Nycirkus kallas även samtida cirkus, eller helt enkelt cirkus. Nycirkus är starkt visuellt, omedelbart och ofta ordlöst. Här blandas poesi, humor och vilda idéer.  Med lekfullhet och en ofta grotesk realism speglas känslor och knasiga mänskliga sidor på ett sätt som gör nycirkus så underbart roligt, förfriskande och rörande.

Foto: Pontus Carlweitz

Publicerad av: Marks kommun