Nycirkusfestival Rydal

Foto: Joakim Skierus

Senast uppdaterad den 8 juni 2022

Nycirkusfestival Rydal är en konstnärligt gränsöverskridande mötesplats. Här möts cirkus, poesi, ljud- och bildkonst och mycket mer. Vi bjuder återigen på föreställningar med konstnärer i världsklass, gott häng i en härlig miljö och prova-på-cirkus för alla.

Nycirkusfestival Rydal 11–12 juni  2022  - nu är programmet här!

Årets program är maxat med såväl nationella som internationella
artister och scenkonstgrupper. Vi får gäster från London, Danmark, Tyskland,
Finland och USA. Utöver oförglömliga scenkonstupplevelser kan du göra din
egen cirkusshow, hoppa hoppborg hos Rydals Herrgård, testa att stå på scen,
med mera.

Här kan du kolla in programmet.

Här kan du boka dina platser till våra föreställningar. 

 

ÖPPEN SCEN RYDAL

Lördagen den 11 juni finns det möjlighet att visa något nytt eller gammalt, färdigt eller ofärdigt på scen i Rydal. Du kan vara cirkusartist, dansare, musiker, poet, skådespelare eller något helt annat. Alla konstformer är välkomna att ansöka! 
Här gör du din ansökan.

ÖPPEN SCEN BARN 11 och 12 JUNI
Vi arrangerar även öppen scen för barn i samarbete med Rydals Herrgård. Scenen finns i herrgårdens park både lördag och söndag klockan 10.00–12.00. Här får barn och unga från regionens kulturskolor möjlighet att ta plats med sina konster och uttryck. Kontakta  Louise Moesgaard Witthöft om du vill vara med!

Vi finns i Rydal

Festivalen tar plats i Rydals gamla spinnerifabrik och i dess omgivningar.
Rydals museum är vår värd och samarbetspartner. Här kan du uppleva spinnsalen med dess unika maskinpark och ta del av museets olika utställningar. Konsthantverksbutiken Akleja med handgjorda föremål av högsta kvalitet hittar du i lokalen intill museet.

Rydals Herrgård som ligger tvärs över gatan har i år hand om serveringen under festivalhelgen. Här kan du njuta av härliga måltider, underhållning, mys och lek.

Kan du inte vänta?

Tycker du att det är för lång tid till vår nästa festival? Är du sugen på cirkus och vill lära dig nya tricks? Då är du varmt välkommen att blicka tillbaka på festivalen 2021 och njuta av AnnaCarin Isakssons fotodokumentation i detta bildspel eller genom att kika på denna häftiga undervattensfilm. Du kan också besöka våra digitala prova-på-rum. Lycka till med dina cirkuskonster! 

Samarbetspartners och projektvänner

Festivalen samarbetar med Art Center Sjuhärad, som består av Rydals museum, Boy konsthall, Internationellt Vävcenter Sjuhärad, Drömfabriken i Uddebo och Nycirkusfestival Rydal. Vi samarbetar också med Förvaltningen för kulturutveckling, KulturUngdom, Atalante, projektet Skimmer och Härvor i Viskans vatten och marker samt Marks Konstgrafiska Verkstad. Vi är ständigt på jakt efter nya samarbetspartners och nya möjligheter!

Festivalen genomförs med stöd av:

Region Västra Götaland och Marks Bostad

          

 

 

 

Publicerad av: Marks kommun