Artikeln publicerades

Konstkollo i Rydal under sommarlovet

Affisch till konstkollo.

PRESMEDDELANDE: Tillsammans med Dômen konstskola arrangerar Rydals museum konstkollo för barn och unga under sommarlovet.

Konstkollot äger rum 24-28 juni och under dessa fem dagar får barn och unga i ålder 12-16 år delta i ett kreativt äventyr. De konstnärliga ledarna för kollot är Linda Tedsdotter och Theo Ågren. De kommer leda samtal om konst och vägleda deltagarna i utforskandet av olika material och tekniker.

Kollot är gratis och det bjuds på fika, frukt och material. Under en av dagarna planeras en utflykt till en konstutställning i närliggande område. Föranmälan behövs till kollot senast 16 juni. Läs mer om hur du anmäler dig här.

Linda Tedsdotter och Theo Ågren uppmärksammades 2023 då de tilldelades Eldsjälspriset Miximilian Art av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar Distrikt Älvsborg. Tilldelningen grundande sig bland annat i deras arbete med konstkollot i Rydal. Motiveringen var att de som konstnärer och pedagoger aktivt delat med sig av sitt konstnärskap, som ”präglas av hantverksskicklighet i gestaltande av t.ex. klimat, konsumtion och vardagsdramatik i spännande kombination förenat med humor. Under tre år har de engagerat ungdomar i konstkollo på Rydals museum genom att arbete med samtidskonst och stimulera ungdomarna till undersökande, reflekterande och eget skapande. En kulturgärning som ska uppmärksammas och uppmuntras.”

Dômen konstskola arrangerar konstkollo på fem platser i Västra Götalandsregionen under totalt sju veckor i sommar. Dômen konstskola har möjlighet att anordna konstkollo tack vare stöd från Västra Götalandsregionen, Familjen Wikanders Stiftelse och Stiftelsen Otto och Charlotte Mannheimers Fond.

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen