Artikeln publicerades

Nu öppnar återbruket vid återvinningscentralen Skene skog

Fotot visar återbruket vid återvinningscentralen Skene skog. 

PRESSMEDDELANDE: På lördag den 25 maj öppnar återvinningscentralen Skene skog dörrarna till det nya återbruket. Här kan alla Markbor lämna möbler, prylar och byggmaterial som någon annan kan ha glädje av.

Det nya återbruket ska hjälpa till att minska avfall som kommer från våra hushåll. Istället för att slänga användbara saker på återvinningscentralen kan de nu lämnas till återbruket.

– När du återbrukar ger du dina saker ett andra liv. På det sättet minskar du avfallsmängderna och bidrar till hållbar användning av dina prylar. Du kan lämna dina gamla prylar till återbruket eller kolla med vänner, familj, grannar och kollegor om de har behov av det du inte längre vill ha, säger Patrik Forsberg, avfallschef.

På återbruket kan du bland annat lämna möbler, verktyg, byggmaterial, husgeråd och cyklar. Sedan tar kommunens verksamheter hand om det.

– Tur och retur tar hand om husgeråd, mindre möbler och prylar. Byggmaterial tar Returlaget hand om. Vi har alltså ingen försäljning på plats och av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta saker som någon annan har lämnat, säger Patrik Forsberg.

Uppdaterad:

Informationsägare: Teknik- och serviceförvaltningen