Artikeln publicerades

Marks kommuns nya webbplats får toppresultat

En bild övre startsidan på mark.se

PRESSMEDDELANDE: Marks kommuns nya webbplats har varit öppen för allmänheten i drygt en månad och mätningar visar tydliga förbättringar. Kommunen har klättrat från plats 280 till plats 9 i Webperfs ranking av Sveriges 290 kommuners webbplatser.

Webperf genomför regelbundna mätningar för att kontrollera kommunernas webbplatser med fokus på tillgänglighet, prestanda, informationssäkerhet och användarnas integritet.

Ta del av rapporten på Webperf Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Höga krav på tillgänglighet och service

Marks kommun har strukturerat webbplatsen enligt modellen Funkaboda, som bygger på användartester och utgår från hur besökare förväntar sig att hitta information istället för hur kommunen är organiserad. Offentliga webbplatser ska vara tillgängliga för alla enligt lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. En digital service ska uppfylla kraven att vara möjlig att uppfatta, hanterbar, begriplig och robust.

Nöjda – men inte färdiga

– På en väl fungerande webbplats så pågår ett ständigt arbete med underhåll och förbättringar för att man ska kunna upprätthålla en hög servicenivå. Vi är också medvetna om att det finns vissa brister som vi arbetar med att åtgärda, säger kommunikatören Lillemor Sandh, som är webbansvarig för nya mark.se

Besökare på mark.se är välkomna att skicka in beröm, klagomål eller förslag, vilket är till stor hjälp i det fortsatta utvecklingsarbetet.

Kontaktperson

Helen Rosenberg, kommunikationschef
Telefon: 0320-21 81 29
Mejladress: helen.rosenberg@mark.se

Uppdaterad:

Informationsägare: Kommunstyrelsens förvaltning