Andelen behöriga lärare ökar i Mark

Senast uppdaterad den 21 april 2021

Andelen lärare med legitimation med behörighet i minst ett av sina undervisningsämnen i Marks kommunala grundskolor har ökat från 66,6% föregående läsår till 70,4% nuvarande läsår.

Det är en ökning med 3,8 procentenheter vilket innebär att snittet för Marks kommunala grundskolor nu ligger i nivå med snittet för riket, 70,9%, och att sju av tio lärare är behöriga.

Målmedvetet arbete bakom ökningen

– Att andelen behöriga lärare som haft en nedåtgående trend nu har vänt uppåt och ökat till i nivå med rikssnitt, är ett oerhört viktigt kvitto på ett systematiskt och målmedvetet arbete från rektorer och verksamhetschefer utifrån barn- och utbildningsnämndens fokus, säger förvaltningschef Mari Sandell Molander.

Andel lärare med legitimation med behörighet i ämnet engelska låg föregående läsår i nivå med rikssnitt på 65,2% och har fortsatt stiga till 70,7%.

Även för ämnet matematik ökar andelen behöriga lärare från 72% till årets 78,4%. 

Störst ökning för svenska som andraspråk

Störst ökning finns i ämnet svenska som andraspråk som gick från i nivå med rikssnitt på 59,5 till 74%, vilket är 23 procentenheter över rikssnitt. En mindre nedgång i andel behöriga lärare finns i ämnet svenska som minskade från 81,4% till 79,3%.

Publicerad av: Marks kommun