Antikroppstest möjligt nu för allmänheten i Västra Götaland

Senast uppdaterad den 28 september 2020

Nu är det möjligt för alla som över 18 år och varit symtomfria i 3 veckor att göra ett antikroppstest. Fortsatt gäller att PCR-test prioriteras för att bryta vidare smittspridning. Bokning av antikroppstestet görs via 1177.se.

Nu kan Västra Götalandsregionen erbjuda antikropptester för allmänheten. Du som är över 18 år och tidigare har haft symtom som överensstämmer med covid-19 kan boka tid för antikroppstest. Tänk på att du ska ha varit frisk i 3 veckor vid provtagningstillfället. Bokning av antikroppstestet görs via en bokningssida på 1177.se med lista över de vårdcentraler som utför testet.

Direktlänk till bokningssidan finns längre ner på sidan.

PCR-test har prioritet för  att bryta smittspridning

Observera att PCR-tester har fortsatt högsta prioritet eftersom det kan ge svar om person har covid-19, och möjlighet att bryta vidare smittspridning.

Provtagning för allmänheten startar vecka 40

Provtagning har varit möjligt sedan tidigare för personal som arbetar inom hälso- och sjukvård och även för brukare i särskilt boende och för de med hemtjänst. Från och med vecka 40 startar provtagning nu för allmänheten.

Så här bokar du tid

Klicka på den mottagning du vill boka tid på. Du behöver inte vara listad på den mottagning du väljer. Logga in med e-legitimation. Följ instruktionerna och välj vilken tid du vill boka.

Alla mottagningar har inte lagt upp tider ännu, men kommer att göra det inom kort. Hittar du ingen tid kan du välja en annan mottagning.

Om du inte har e-legitimation kan du kontakta den mottagning där du vill boka tid så hjälper personalen dig.

Direktlänk för bokning av antikroppstest

https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/provtagning-for-covid-19-i-vgr/boka-antikroppstest/#section-111582

Publicerad av: Marks kommun