Äventyrsapp och destinationswebb för en semester på hemmaplan

Senast uppdaterad den 26 juni 2020

Sommaren 2020 är annorlunda på många sätt, men de kreativa lösningarna har inte låtit vänta på sig. Marks kommun driver och samverkar i projekt för den lokala besöksnäringen – och skapar möjligheter för dig att upptäcka både äventyr på hemmaplan och lugna smultronställen.

Kodjakten – en app med äventyr för hela familjen

För att fler besökare ska hitta till pärlorna i närområdet har Boråsregionen tagit fram upplevelsekonceptet ”Kodjakten”, ett koncept i samverkan med bland annat Marks kommun. Kodjakten är ett digitalt kartspel som framförallt riktar sig till barnfamiljer. Spelet är gratis och laddas ned till mobiltelefonen som en app.

I appen hittar man en karta med tips på olika besöksmål och i närheten av varje besöksmål finns koder och ledtrådar med spännande belöningar för hela familjen. Utgångspunkten är att resmålen skall vara anpassade för aktiva barnfamiljer som har ett starkt intresse för kultur och naturupplevelser. På samtliga destinationer väntar lokala näringsidkare som restauranger, caféer och butiker. Du hittar appen här och där appar finns.

Destinationswebben Upplev Mark – din besöksguide

Upplev Mark är en webbplats med information om sevärdheter, restauranger, boende, badplatser och mycket mer. Webbplatsen riktar sig både till besökare och till dig som bor i Mark, och möjligheten är stor att du upptäcker en ny hemesterfavorit.

Är du verksam i besöksnäringen och vill synas på Upplev Mark?

Företag och föreningar verksamma inom besöksnäringen kan ansluta sig till Upplev Mark för att visa upp sitt utbud och locka nyfikna sommarbesökare till sin verksamhet. Här hittar du mer information om hur du ansluter dig.

Publicerad av: Marks kommun