Barn- och utbildningsförvaltningens chef slutar

Senast uppdaterad den 11 januari 2023

Mari Sandell Molander lämnar sitt uppdrag som chef för Barn- och utbildningsförvaltningen i Mark.

– Jag har nu varit förvaltningschef i Mark i fyra år och har jobbat utifrån det uppdrag jag hade under förra mandatperioden. Nu är det en ny politisk sammansättning och då väljer jag att lämna uppdraget.

– Jag är nöjd med att ha skapat en krismedvetenhet kring kunskapsresultaten vilket lett till en ekonomisk satsning från politiken för att förbättra för barn och elevers tidigare åldrar. Jag är också nöjd med att ha startat ett kraftfullt skolutvecklingsarbete i samarbete med Skolverket och två universitet, där vi nu ser positiva resultat.

Hon meddelade i veckan sitt beslut för arbetsgivaren och parterna är överens.

– Vi har all respekt för Maris beslut. Under hennes ledning har Barn- och utbildningsförvaltningen påbörjat en omfattande resa för att utveckla och förbättra kvaliteten inom skolan, för våra barn och ungdomar bästa. Vi tackar henne för de insatser som hon gjort under sin tid hos oss i Mark och önskar henne lycka till i fortsättningen, säger Ulf Dahlberg och Tomas Ekberg, kommunstyrelsens ordförande (S) respektive vice ordförande (M) i ett gemensamt uttalande.

Rekrytering av en ny chef för Barn och utbildningsförvaltningen kommer att inledas omgående.

Publicerad av: Marks kommun