Covid-19 påverkar feriejobben i Marks kommun

Senast uppdaterad den 8 maj 2020

Merparten av sommarens feriejobb i Marks kommun stoppas nu på grund av coronapandemin. Kommunen kan i dagsläget erbjuda plats för femton ungdomar och dessutom sju platser som ferieentreprenörer, vilket är en ny satsning för i år.

Marks kommun erbjöd tidigare i våras feriearbete till Markbor som är födda 2002 och 2003. Men det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 har ändrat förutsättningarna, detta eftersom pandemin bland annat medför förhöjda arbetsmiljörisker inom exempelvis vård- och omsorg.

Ingånget avtal i vissa fall

Ungdomar som sökt feriearbete och nu inte får en plats har blivit informerade om den uppkomna situationen. För ungefär ett fyrtiotal unga gäller särskilda regler. Det handlar om sökanden som erbjudits en plats och tackat ja innan sista ansökningsdatum och först därefter fått besked om att platsen inte är tillgänglig. I dessa fall kommer Marks kommun att betala ut den avtalade ekonomiska ersättningen. Formellt blir dessa personer anställda men arbetsbefriade.

Letar nya platser

Kommunen kommer samtidigt att arbeta vidare för att försöka få fram fler ferieplatser. Senast den 5 juni kommer eventuella nya platser att lottas ut till sökanden som inte har fått en plats. Mer information kommer framöver.

Klicka här för att läsa den tidigare nyheten om feriejobben.

Publicerad av: Marks kommun