Duktiga lärare prisade

Prisade lärarna Maria Andersson, Lennart Trens och Monica Hecktor, här tillsammans med Henrik Karlsson och Fredrik Almqvist från Markföretagens Intresseförening. Fotograf: Magnus Larsson

Foto: Prisade lärarna Maria Andersson, Lennart Trens och Monica Hecktor, här tillsammans med Henrik Karlsson och Fredrik Almqvist från Markföretagens Intresseförening. Fotograf: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 12 juni 2017

Tre av Marks duktiga lärare prisades som årets goda exempel i skolan, i samband med Mingla i Mark.

Det är andra året i rad som MFIF (Markföretagens Intresseförening) delar ut priser till tre lärare i kommunen som är goda exempel.

MFIF stöder skol- och förskoleverksamheten i Marks Kommun och vill med dessa utmärkelser påvisa allt gott som görs i kommunens skolor.

Det är föräldrar, elever och kollegor som röstat och givit förslag på nomineringar.

Årets goda exempel är:

1. Monica Hecktor, Marks Gymnasieskola

Motivering: En trevlig och duktig lärare med glimten i ögat och som får med eleverna på lektionerna.

Hon är inte bara fantastiskt duktig på att lära ut, utan hon bygger även upp personliga relationer med sina elever och man märker att hon verkligen bryr sig. Hon lär utifrån elevens intresse och hennes lektioner gör skillnad.
2. Lennart Trens, Strömskolan

Motivering: Den här läraren undervisar på ett sätt som är både roligt och lärorikt. Han är en riktig glädjespridare och tar hand om eleverna som om det vore hans egna barn. En ödmjuk lärare med stort hjärta som samtidigt med fast hand fostrar och ger elever kunskap och glädje. Helt enkelt en person med en fantastisk personlighet.

3. Maria Andersson

Motivering: En fantastisk person som är en god förebild genom att lära barnen hur man är en god kamrat och räds inte för att ta tag i problem. Denna lärare har ett enormt stort hjärta och det största av engagemang för sina elever. 

Grymt engagerad i sina elevers välbefinnande i det lilla och som förälder är jag glad för hennes otroliga jobb.

Publicerad av: Marks kommun