Ebbot och Bonafide klara för Sommarfredagar i Mark

Ebbot Lundberg

Foto: Dan Isaac Wallin

Senast uppdaterad den 20 april 2016

Årets Sommarfredagar i Mark bjuder på kända artister med stora internationella meriter i bagaget.
Ebbot Lundberg samt uppmärksammade rockbandet Bonafide är klara för årets Sommarfredagar i Mark.

- Jag är otroligt glad över att vi har fått tag på så spännande artister till årets Sommarfredagar i Mark, artister som trots välfyllda turnéplaner 2016 vill komma hit till Mark och spela, säger Ewa Eckers, projektledare för Sommarfredagar i Mark.

Ebbot till Skene

Mest namnkunnig är kanske Ebbot, som kommer till Skene torg 29 juli, på Sommarfredagarnas turné runt Mark.
Ebbot, eller Tobbe Lundberg som han heter, är annars mest känd som frontman i Göteborgsbandet Soundtrack Of Our Lives. Efter framgångarna i Sverige och utomlands med bandet har Ebbot satsat på en solokarriär, uppträtt i artistprogrammet Så mycket bättre bland annat.
Nu är han ute på en kritikerrosad Sverigeturné tillsammans med kompbandet The Indigo Children.

Bonafide till Kinna

Före Ebbot kan publiken njuta av rockarna Bonafide, som avslutar den första Sommarfredagen på Kinna torg 22 juli. Det Malmöbaserade bandet startades 2006 av gitarristen/sångaren Pontus Snibb och fick ett genombrott i samband med sitt debutalbum och som förband till Deep Purple, Status Quo och Quireboys på Sweden Rock Festival.
Under 2016 har Bonafide turnerat med Black Star Riders och Quireboys runtom i Europa. Bandet har just släppt en singel, en cover på Björn Skifs Michelangelo tillsammans med Mustaschs frontman Ralph Gyllenhammar . Bonafide kommer även i sommar spela på Sweden Rock Festival.

Fler artister på gång

Alla detaljer kring Sommarfredagarna i Mark är ännu inte spikade. Ewa Eckers hintar om att det kommer bjudas fler nyheter framöver.
- Detta är bara första artistsläppet det kommer fler så håll ögonen öppna på kommunens hemsida och Sommarfredagarnas Facebooksida för mer nyheter, säger hon.
Sommarfredagarna är sommarens stora event i Mark, med ett brett nöjesutbud och aktiviteter för alla åldrar, och som lockat mängder med besökare från när och fjärran varje år.

Datum och platser

Datum och platser för årets upplaga är 22/7 i Kinna, 29/7 i Skene, 5/8 i Horred samt avslutning 12/8 i Kinna.

Publicerad av: Marks kommun