Ett tillfälle att göra skillnad

Senast uppdaterad den 22 maj 2020

Folkhälsomyndigheten rekommenderar äldre och de som tillhör någon av riskgrupperna att fortsatt hålla fysiskt avstånd till andra människor för att minska risken att smittas av corona.

 För den som inte har någon som kan hjälpa till med att exempelvis handla mat och medicin kan det bli bekymmersamt. Flera äldre och i riskgrupp har vänt sig till kommunen för att få hjälp och för att kunna erbjuda det arbetar nu personal från Marks Bostad med att handla och leverera mat samt apoteksvaror till dessa.
- Det rör sig om 20-talet personer som hört av sig och behöver denna hjälp. Detta är ju inte en ordinarie arbetsuppgift för oss på något sätt men vi ser att behovet finns och vill gärna göra en insats. Det är en liten insats från oss som har en stor betydelse för de som har behovet. Vi ser det som en samhällsinsats, att vara medmänniska och få tillfälle att göra skillnad.  Alla vi anställda hjälps åt i detta, både kontorspersonal och fastighetsskötare säger Svante Dahlquist, vd för Marks Bostad.

Hjälp med matleveranser

Om man behöver kommunens hjälp med matleveranser ringer man kommunens växel 21 70 00 som kopplar till rätt ställe.  Matkassarna ställs vid dörren, den som levererar ringer på, tar rekommenderat avstånd och ser till att varorna kommer in. Några av de som får leveranser är hyresgäster hos Marks Bostad och andra har annan bostad. De flesta har leverans 1 dag/vecka eller varannan vecka. Marks Bostad hanterar inga betalningsmedel utan butikerna fakturerar kunden direkt.

På bilden: Svante Dahlquist levererar mat till en boende i kommunen

Publicerad av: Marks kommun