Extrapengar som tack för alla goda insatser under coronaåret

Senast uppdaterad den 3 december 2020

Kommunstyrelsens ordförande har på förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat att dela ut extra pengar till kommunens medarbetare lagom till jul.
​- Vi vill visa vår uppskattning för alla otroliga arbetskrävande insatser som gjorts i år under coronapandemin, säger Lisa Dahlberg, kommunstyrelsens ordförande (S).

Alla medarbetare som är anställda, eller har varit anställda någon gång mellan första mars tills sista december får nu 1000 kronor extra.

Det betyder att även vikarier som arbetat under perioden får den extra tusenlappen, även de som tillfälligt arbetat med att förstärka verksamheterna på grund av pandemin. Pengarna kommer att betalas ut i samband med decemberlönen.

2020 har varit ett tufft år

- Det har varit ett väldigt tufft år och våra medarbetare har gjort extra stora insatser. Alla har dragit sitt strå till stacken och vi tycker att det är viktigt att visa att vi verkligen ser och uppskattar det, ingen nämnd och ingen glömd, säger Lisa Dahlberg.

Beslutet fattades av kommunstyrelsens ordförande på förslag från ett enhälligt kommunstyrelsens arbetsutskott. Sammanlagt betalar kommunen ut 4,9 miljoner i den extra utbetalningen.

Alla behandlas lika

- Vi tycker det är viktigt att alla som arbetat under perioden mars till och med november behandlas lika. Det är omöjligt att värdera allas insatser var och en för sig, alla anställda har varit ovärderliga i kommunens arbete med att bekämpa pandemin. Därför har vi beslutat att alla ska få samma summa.

Förutom de extra pengarna kommer även en julklapp att delas ut till kommunens anställda liksom tidigare år.

 

Publicerad av: Marks kommun