Framtidsdagar i medvind på Marks Gymnasieskola

Bild på elever inomhus, gymnasieskolan.

Senast uppdaterad den 15 november 2019

Den 20 och 21 november välkomnas alla nior i kommunen till årets Framtidsdagar på Marks Gymnasieskola. Och det är en gymnasieskola i medvind som tar emot.
- Andelen Markelever som väljer att läsa på MG har stadigt ökat de senaste åren. Det är väldigt glädjande och ett bevis på att eleverna gillar stämningen på skolan, tryggheten och våra duktiga lärare, säger Malin Ankarstrand, enhetschef på gymnasiet.

Från runt 62 procent 2017 till strax över 70 procent i år – siffrorna över andelen Markelever som väljer att studera på Marks Gymnasium är glädjande läsning.

-Det är en tydlig trend åt rätt håll och det visar att vi står oss väl i konkurrensen med gymnasieskolor i omkringliggande kommuner. När vi frågar eleverna själva så brukar, förutom våra duktiga lärare, saker som närheten och enkelheten, vår fina skolmat och möjligheten att verkligen bli sedd komma upp som anledningar till att välja oss, säger Malin Ankarstrand.

Ett ovanligt brett programutbud

Framtidsdagarna är numera en årlig tradition på Marks Gymnasium. Syftet är att ge niorna fördjupad information kring de program som finns och den bredd skolan kan visa upp.

-Vi har ett ovanligt brett utbud och där sticker vi ut. Vi har bland annat alla lärlingsutbildningarna som är populära.

Lunch och musikunderhållning

Under besöksdagarna kommer sammanlagt nästan 600 nior att ta pulsen på gymnasiet. Det finns många möjligheter att ställa frågor direkt till gymnasiets elever och lärare och besökarna kommer också tas om hand av elevambassadörer. Skolan bjuder på lunch, mingel och dessutom musikunderhållning signerat det estetiska programmet.

-Nytt för i år är att alla får göra tre programbesök, förra året var det två besök som gällde. Detta är efter feedback från tidigare års nior, säger Malin Ankarstrand.

Öppet hus i januari 

Hon påminner även om att nästa informationstillfälle för niorna och deras föräldrar den 15 januari, då det är öppet hus på Marks Gymnasieskola mellan klockan 18–20.

- Vid det tillfället bjuder vi in både elever och vårdnadshavare tillsammans för att träffa lärare och elever från MG:s alla program. Inbjudan till detta kommer att skickas ut när det närmar sig.

Publicerad av: Marks kommun