Prisad film till Kinna

Senast uppdaterad den 20 augusti 2018

Exklusiv förhandsvisning av filmen "Gräns". I maj vann Ali Abbasis långfilm Gräns ett av världens finaste filmpriser vid filmfestivalen i Cannes.

Filmen är inspelad ibland annat Sätila, Hyssna och Fjärås och kommer att visas på Konserthusbiografen i Kinna onsdag 29 augusti kl 19.00, med mingel från kl 18.00

Först till kvarn – Fri entré – Insläpp och mingel från kl. 18.00
Vissa platser kommer att reserveras för medverkande filmteam och gäster

Om filmen

Gräns är baserad på en av John Ajvide Lindqvists noveller. I huvudrollerna ser vi Guldbaggebelönade Eva Melander, Eero Milonoff, Jörgen Thorsson och Sten Ljunggren.

Gräns handlar om Tina, som jobbar vid tullen och har ett sjätte sinne när det gäller att peka ut smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när den mystiska Vore kliver av färjan så tvivlar hon för första gången på sin instinkt. Hon anar att han döljer något, men kan inte sätta fingret på vad. Samtidigt anlitas hon av polisen för att hjälpa dem hitta bevis mot en liga med omfattande kriminell verksamhet. Men hon kan inte släppa tankarna på Vore och när de träffas igen så väcks känslor som hon inte trodde att hon hade förmåga att känna. De inleder en relation som får henne att inse att hela hennes liv är baserat på en enda stor lögn. Nu tvingas hon välja: Fortsätta leva i lögnen eller omfamna sanningen om vem hon verkligen är.

Se trailer

 

Manus

För manus står John Ajvide Lindqvist, Ali Abbasi och Isabella Eklöf. Filmen är producerad av Nina Bisgaard, Pjodor Gustafsson och Petra Jönsson på Meta Spark & Kärnfilm i samproduktion med Film i Väst. Svensk distribution: Triart

Regissören Ali Abbasi

Regissören Ali Abbasi (f. 1981 i Iran) har en bakgrund inom litteraturen med flera noveller publicerade på persiska. 2002 gav han upp sina studier på Teherans polytekniska universitet och reste till Sverige för att studera arkitektur. Därefter studerade han regi på Den danske filmskole i Köpenhamn. Alis regidebut Shelley premiärvisades i Panoramasektionen på Berlins filmfestival 2016.
Hans andra långfilm Gräns fick sin premiär i Un Certain regard-sektion på Cannes filmfestival där den utsågs till bästa film. Den har också vunnit pris i Jerusalem och München. Filmen visas på en lång rad festivaler i världen, närmast Haugesund i Norge.

 

Filmvisningen sker i samarbete med Film i Väst och Göteborg Film Festival samt kultur- och fritidsförvaltningen i Marks kommun som är värd för arrangemanget.


Mer information:

Mer om Göteborg Film Festival hittar du på: www.giff.se
Om Film i Väst: www.filmivast.se

Publicerad av: Marks kommun